lauantai 14. maaliskuuta 2009

Synnytyslaulu -kurssi

Äänenkäyttö ja synnytyslaulu on halpa (siis ilmainen =)), nopea, helppo ja yksinkertainen kivunlievityskeino! Se on myös siitä loistava, että siinä ei ole mitään haittavaikutuksia ja se sopii varmasti kaikille! :) Synnytyslaulun voi myös aloittaa koska vain ja lopettaa koska vain - toisin kuin lääkkeitä ei saa enää laittamisen jälkeen pois vaikka haluaisi.

Järjestän Tampereella muutaman muun äidin kanssa Synnytys-laulukurssin pe 12.6. klo 11-16.30. Kouluttajana on musiikkipedagogi & synnytyslaulu-guru Hilkka-Liisa Vuori Helsingistä. Kurssi on tarkoitettu odottaville äideille, isille ja tukihenkilöille, hoitoalan ammattilaisille, musiikin varhaiskasvattajille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kurssille voi osallistua missä raskauden vaiheessa tahansa, eikä siellä tarvitse osata laulaa!

Lisätietoja / mainos löytyy osoitteesta: http://www.tampereennapapiiri.fi/file/Synnytyslaulumainos09.pdf .

Itse odotan kurssia kuin kuuta nousevaa!! Olisin halunnut Synnytyslaulu-kurssille jo Heidiä odottaessa, mutta silloin ei ollut kursseja Tampereella. (Nyt sitten päätin itse alkaa järjestämään sitä.) Onnekseni Napapiirin Pintaa syvemmälle- synnytysvalmennuksessa harjoiteltiin vähän myös synnytyslaulua, joten ihan pelkän luetun tiedon varassa ei tarvinnut synnyttämään mennä. :) Käytinkin ääntä molemmissa synnytyksissä ja siitä oli monia hyötyjä. Se mm. auttoi rentoutumaan ja keskittymään hengitykseen ja sitä kautta myös lievitti kipua. Erityisesti Annin synnytyksessä synnytyslaululla oli iso merkitys!

Suosittelen ehdottomasti kaikille perehtymistä äänenkäyttöön synnytyksen aikana. Vaikkei se kipua kokonaan poista, niin se auttaa monin eri tavoin synnyttäjää ja myös vauvaakin. Esim. kun äidin hengitys syvenee, hänen hapensaanti paranee ja näin myös vauva saa paremmin happea.

Mikäli et pääse synnytyslaulu-kurssille tai muuten ohjatusti harjoittelemaan äänenkäyttöä/synnytyslaulua, lue ainakin tämä kirja:


Lukea kannattaa myös netistä: www.voxsilentii.fi & http://www.harmoninenlaulu.org/kirjasto/synnytys.htm .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti