sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Jokaisen raskaana olevan MUST-lukemisto...

...pitää sisällään ehdottomasti Sydänääni-lehdet! Niistä jos mistä löytää voimaa ja rohkeutta odottamiseen ja synnyttämiseen. Ne on siis todella voimaannuttavia.. Tai itse ainakin koin ne niin. :D Luin raskausaikana omia vanhoja Sydänääni-lehtiä kannesta kanteen ja odotin uusia lehtiä innolla... Kaikista ihanista synnytyskokemuksista, kirja-arvosteluista ja muista mielenkiintoisista artikkeleista mieleenpainuvimmat olivat 1/2008 lehden:

"Aktiivinen keisarinleikkaus - Voiko sektiosta saada pehmeän synnytyskokemuksen?" ja
"Andien naiset ja syntymän riitit"


Tuo aktiivinen keisarinleikkaus kiinnosti erityisesti siksi, koska Anni oli loppuvaiheessa perätilassa, ulkokäännökseen oli varattu aika ja ilmassa oli mahdollinen sektioon joutuminen jos ei saa alateitse yrittää. ONNEKSI Anni hoksasi vyöhyketerapian ja moksauksen avulla kääntyä oikein päin (tai siis väärin päin :) pää alaspäin :)), eikä tarvinnut kokeilla ulkokäännöstä tai jännittää sektioon joutumista (jos alatiesynnytys ei olisi onnistunutkaan). Ehdin kyllä vähän miettiä valmiiksi, että miten voisin olla aktiivisena sektiossa... Siihen oli hyvänä ajatusten liikkeelle panijana tuo edellä mainittu kirjoitus Sydänäänestä. :)

Sydänääni 2/2008 teemana oli tukihenkilöt. Siinä lehdessä oli myös kertomus Annin syntymästä ja sen lisäksi kirjoitukseni "Odotusaika - kokemukseni doulasta". :) Paras juttu tukihenkilöitä ajatellen oli mielestäni takakannen "Vinkkejä tukihenkilölle"-lista! Sen voisi melkeenpä tulostaa kaikille tukihenkilöille jo raskausajaksi henkistä valmentautumista varten ja sitten tietysti muistilistaksi synnytykseen mukaan! :)

PS. Aksyn jäsenyys maksaa VAIN 12e/vuosi ja siihen kuuluu NELJÄ huippu ihanaa Sydänääni-lehteä!!! Myös vanhoja/jo ilmestyneitä lehtiä saa tilattua.. jos muistan oikein niin 3e/lehti +pm?! www.aktiivinensynnytys.fi

2 kommenttia:

  1. Tietämätön kyselee, mitä on moksaus?

    VastaaPoista
  2. Moksaus kuuluu kiinalaiseen lääketieteeseen. En osaa nyt selittää paremmin - aivot ihan jumissa jo tähän aikaan illasta - mutta kannattaa googlata. :)

    VastaaPoista