lauantai 16. toukokuuta 2009

Kuukauden kirja

Tämän kuun kuukauden kirjana on ollut Ina May´s Guide to childbirth. Kirjan vinkkasi minulle alunperin Aksyn ja Tampereen teemailtojen aktiivinen jäsen. :) Iso kiitos todella hyvästä kirjavinkistä.


Olen nyt lukenut kirjaa aina kun olen ehtinyt (eli siis en yhtään niin paljon kuin haluaisin) ja se on osoittaunut todella ihanaksi ja mielenkiintoiseksi. Kirjan ensimmäinen osa on pelkästään synnytyskertomuksia ja loppuosa faktaa synnytyksen luonnonmukaisesta kulusta ym. En ole mikään huippu englanninkielessä, mutta silti kirjan lukeminen onnistuu, kun se on niin helppolukuista englantia. Tosin synnytys-sanasto oli aluksi outoa, mutta nopeasti ne oppi siinä lukiessa.

Kirjan kirjoittaja Ina May on kätilö, joka on ollut todella monessa kotisynnytyksessä mukana. Ina Mayn ja hänen kollegoidensa lempeä ja luonnollinen suhtautuminen synnyttäjään ja syntymään huokuu kirjasta selvästi. Synnytyskertomukset ovat synnyttäneiden äitien kirjoittamia ja ihanan voimaannuttavia, vaikka niissä on synnytyksien kurjatkin puolet ja tapahtumat kerrottuna. :)

Voin kyllä lämpimästi suositella kirjaa, ja niinkuin kirjaa minullekin suositellut henkilö sanoi: jos haluat lukea vain yhden kirjan - lue tämä!

PS. "Unelmiesi synnytyshuone"-kilpailu loppuu huomenna.. vielä ehdit kertoa omasta unelmien synnytyshuoneestasi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti