sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Kotisynnytys pohdintoja

Olimme tänään anoppilassa kylässä ja ihanassa vanhassa keinutuolissa Annin kanssa keinutellessa tuli mieleen, että olisipa täällä kiva synnyttää. Voisi istuskella siinä elämää nähneessä keinutuolissa, nauttia lämpimästä takkatulesta, kellua olohuoneeseen tai isoon pesuhuoneeseen laAitetussa altaassa, rentoutua saunassa jne... Anoppi ja appi asuu omakotitalossa ja ollaan paljon oltu heillä, joten siinä mielessä talo on tuttu ja tuntuu kotoisalta. Enpä vain tiedä mitä anoppi, appi ja miehen veli sanoisi moiseen, kun kysyisin lupaa siellä synnyttämiseen. :D Heh..

Täällä meidän omassa kodissa en osaa kuvitella synnyttäväni. En vain jotenkin osaa kuvitella kotisynnytystä ja sen lempeää tunnelmaa tänne meidän kerrostalo asuntoon.

Ai niin. Siis enhän minä edes ole raskaana ja silti tällaisia mietin. :) Tämä kotisynnytyspohdinta on siinäkin mielessä vähän uutta, kun en ole ennen ajatellut että synnyttäisin kotona. On se kyllä käväissyt aina silloin tällöin mielessä, mutta ei silti ole tuntunut todelliselta vaihtoehdolta. Vaikka nyt kyllä tuli juuri mieleen, että olen leikilläni äidiltäni jo aikaisemmin "varannut" isäni syntymäkodin "yhtä synnytystä varten". :) Tosin lapsuudenkotini ei tule oikeasti kysymykseen ihan käytännön syistä, mutta suhtaudun silti kotisynnytysvaihtoehtoon vakavammin kuin ennen. :)

Ylihuomenna on Aksyn teemailta Tampereen Napapiirillä klo 18 ja aiheena on kotisynnytys. Paikalle tulee myös kotilo Kari Kaarlas ja avustaja Tuulikki Mäkeläinen. :) Odotan iltaa innolla.. täytyy vain toivoa, ettei se pahenna minun vauvakuumetta entisestään. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti