tiistai 12. toukokuuta 2009

Kotisynnytys dokumentti

Eilen tuli FST:ltä tosi kiva kotisynnytys dokumentti Yhdysvalloista. Jos dokumentti jäi näkemättä, niin käyhän täällä. Sieltä löytyy dokumentista traileri ja sitä kautta voi myös ostaa DVD:n itselleen.

Itse tykkäsin dokumentista kovasti. Oli ihana nähdä kolme täysin erilaista kotisynnytystä ihan alkuvalmisteluista jopa yhden vauvan nimenantoon asti. Ainoa kohta jossa jännitti, oli se kun yksi vauva syntyi täysin velttona eikä odotusten mukaan parkaissutkaan heti. Kätilö toimi kuitenkin ripeästi ja äitiä panikoimatta. Sanoi jopa minusta aika kivasti, että "tämä vauva ei pidä kiirettä" tai jotain sinne päin. :) Se myös oli jotenkin ihanaa, kun kätilö sanoi äidille että juttele vauvalle. Siinä se kätilö sitten hieroi vauvaa pyyhkeellä ja äiti silitteli ja jutteli. Onneksi vauva virkosi ja tulihan se huutokin sieltä. Mietin vain, että jos olisi oltu sairaalassa, niin vauva olisi varmasti viety heti pois ja jätetty äiti ja mahd. tukihenkilö paniikissa odottamaan.

PS. Löysin myös uuden kivan linkin, jossa oli mm. doulalle tarpeellisia tavaroita myynnissä: http://www.birthbalance.com/home.asp . Se löytyy myös jatkossa tuolta reunan luettelosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti