perjantai 1. tammikuuta 2010

Kirjoja ja lisää kirjoja

Raskaus ja synnytys kirjoja on todella moneen lähtöön. On kirjoja, jotka antavat hyvää ja oikeaa tietoa raskaana olevalle ja synnytykseen valmistautuvalle. Sitten on niitä, jotka ovat ns. vähemmän hyödyllisiä hömppäkirjoja, joista ei lopulta saa itselleen mitään hyödyllistä.

Olen koittanut katsoa tänne blogiin sellaisia kirjoja, jotka eivät juuri ole näitä hömppäkirjoja. Kaikkia kirjoja en ole itse välttämättä lukenut, mutta kuullut paljon positiivista palautetta muilta. Vaikka hyviä kirjoja on paljon, silti jotkut kirjoista nousevat selkeästi yli muiden. Tällaisia on esimerkiksi Ina Mayn kirjat, Michel Odentin kirjat ja suomalaisista Hanna Hirvosen kirjat. Harmi kun suomenkielisiä kirjoja on niin vähän. Kannattaa siis rohkeasti tarttua myös englannin kielisiin. Ne ovat usein yllättävän helppolukuisia.

Ina May Gaskinilta onkin ilokseni ilmestynyt synnytyskirjan lisäksi imetyskirja. Itse en ole sitä vielä lukenut, mutta toivottavasti pian saan sen luettua. :)


Tänä vuonna 2010 on odotettavissa heti alkuvuodesta muutama uusi mielenkiintoinen kirja:

- Malla Rautaparran "Raskaus, synnytys, äitiys" (josta jo aiemmin olenkin kertonut)
- Elizabeth Davisin "Orgasmic birth: Your guide to a safe, satisfying and pleasurable birth experience"
- Katerina Janouchin "Lasten kanssa: Synnytys"

Löysin myös pari itselleni uutta kirjaa jotka olisi mielenkiintoista lukea:
* Gurmukh Kaur Khalsa: Bountiful, beautiful, blissful: experience of natural power of pregnancy and birth with kundalini yoga and meditation (2004)
* Svennevig Hanna: Kehon mieli (2005)

2 kommenttia:

  1. Tämä blogi on niin hyvä. Vaikka meille on syntymässä pian viides ja synnytykseen liittyvän asiat ovat sikäli tuttuja, aihe on kiinnostava ja kaikki uusi tieto asiasta kiinnostaa, kiitos kun pidät tätä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Piristää kummasti flunssaista oloa ja antaa intoa blogin päivittämiseen, kun saa positiivista palautetta. :)

    VastaaPoista