keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Unnan odotus osa 2

Tänään oli ensimmäinen neuvola ja sain saman neuvolantädin kuka on ollut tytöilläkin. Oli ihan kiva käydä kirjautumassa tilastoihin ja varaamassa kaikenmaailman aikoja millon minnekin. Pää on ihan pyörällä, että mihinkäs sitä pitääkään mennä ja koska. On ultraa, labraa, sokerirasitusta, lääkärineuvolaa, jne... Ihan hullua, mutta jos mielessä siintää varalla kotisynnytys, niin pakko on kiltisti kaikki kiertää. Vaikka jotain kyllä rajasin jo ohjelmistosta pois (esim. veriseula + np-turvotusmittaus).

Tällä viikolla kysyin doulatkin itselleni valmiiksi. Ihanaa!!! Se oli yksi suurimmista mielessä pyörineistä asioista ja vaikka raskaus on näin alussa ja synnytykseen aikaa rutkasti, niin helpotti kummasti kun asia selvisi. :D Minulla on nyt siis doula ja varadoula. Toisen varadoulan pyydän myös, mutta vasta myöhemmin.

Alkuraskauden väsymys on ollut hurjaa. Esikoista odottaessa olikin luksusta, kun pystyi nukkumaan kaikki vapaa-ajat mitä ei ollut töissä. Nyt se ei onnistu juuri mitenkään päin. :) Eilen yritin sohvalla torkkua kun kuopus nukkui päikkäreitä, mutta esikoinen hoki koko ajan vieressä aina kun silmät lumpsahti sekunniksikaan kiinni, että "ÄITI. Älä nuku!". :D

Jaahas... alavatsalla pistelee ja juilii. Taitaa olla aika mennä maate. Ei siis enempää tällä kertaa. Moro.

4 kommenttia:

 1. Varmaan tiesitkin että tuossa ultrassa voit joka tapauksessa käydä, vaikkei niskaturvotusta mitattaisikaan etkä mene veriseulaan. Itse käytin tällaisen mahdollisuuden ja tuolla käynnillä siis muuten tarkasteltiin sikiön rakennetta jne.
  Eri paikkakunnilla käytännöt ja asenteet voivat tietty vaihdella, mutta oikeus tuollaiseen ultraan joka tapauksessa on ihan maanlaajuisesti paikasta riippumatta.
  Hyviä vointeja toivottaen!

  VastaaPoista
 2. Juu. Ultrasysteemien pitäisi nykyään olla valtakunnallisesti samanlaiset: alkuraskaudessa joko a) ultra + np-turvotusmittaus + veriseula tai b) yleisultra, jossa katotaan vain montako sikiötä, sen/niiden ikä ja rakenne.

  Ollaan siis menossa tuohon yleisultraan, vaikka alunperin harkitsin menenkö siihenkään. Ultrauksen turvallisuudesta vauvalle, kun ei tutkitusti ole yksiselitteisestä tietoa. Suomessa kuitenkin on loppujen lopuksi aika vähän ultraamista verrattuna moniin maihin, joissa joka käynnillä ultrataan, joten eiköhän kaksi ultrausrasitusta ole ok. Varsinkin kun tämä ensimmäinen on osoittautunut miehelle tärkeäksi. :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä raskauteen!!!! Toivottavasti väsymys pian helpottaa.

  Ihana tuo vaihe kun voi suunnitella ja pohtia synnytystä...kun kaikki vaihtoehdot ovat avoinna. Kaikkea hyvää sille matkalle : )

  VastaaPoista
 4. Kiitos. :)

  Minustakin on kivaa saada miettiä tulevaa synnytystä. Itse asiassa voisinkin kirjoittaa siitä ihan erikseen... :)

  VastaaPoista