sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Synnytys mietiskely -koru

Satuin yhtenä päivänä selaamaan Annin kastejuhlassa saatua Kirkkovuosi lasten kanssa -kirjaa ja siellä oli yhtenä aiheena rukous-/mietiskelynauha lapsille. Sain siitä idean tehdä synnytystä varten oman mietiskelykorun. Idea on siis se, että jokaisella isommalla helmellä on joku oma merkitys ja nauhaa voi käyttää apuna mietiskelyssä. Tässä tapauksessa synnytykseen valmistautumisessa ja mahdollisesti myös itse synnytyksen aikana jos niin haluaa.

Minun korusta tuli tällainen...


Helmien merkitykset: (yllä olevasta kuvasta ylhäältä alaspäin suurin piirtein)

Iso neliö - ei merkitystä, jouduin laittamaan esteettisistä syistä kun yhdistin korun :D
Violetti helmi - Turva
Valkoinen helmi - Rauha/rauhallisuus
Kelta-sininen - Ääni
Musta-kultakoristeltu soikea - Antautuminen

Beige suppilo - Rentous
Raidallinen suppilo - Luonnollisuus
Pinkki helmi - Rakkaus

Vaal.pun. sydän - Unna
Ruskea-kulta helmi - Kipu
Vaal.vihreä kuutio - Ilo
Sininen helmi - Vesi


Vaaleanpunainen sydän on UNNA.


Mietiskelynauhaa aion pitää jossain käsien ulottuvilla, josta sen voi napata vaikka päivällä jossain sopivassa raossa tai sitten vasta illallla ennen nukkumaan menoa. Alkuun varmaan pidän mietiskellessä pientä lunttilappua helmien merkityksistä ennen kuin ne muistaa ulkoa.

Korun tein siis niin, että ostin ensin Helmimerestä helmiä ja mietin jo siinä ostohetkellä, että mitkä tuntuisi sopivilta juuri tähän nauhaan. Sitten kotona mietin, että mitkä asiat synnytyksessä on minulle tärkeitä, mitkä asiat synnytykseen kuuluu ja millaisia "elementtejä" toivoisin tulevaan synnytykseen. Laitoin ne ranskalaisin viivoin ylös ja sitten etsin aina aiheeseen/asiaan sopivan helmen. Lopuksi tein nauhan, johon laitoin myös välihelmiä.

3 kommenttia:

  1. Hieno idea. Kaunis. Ja liikuttava sydän, UNNA.

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä idea! Toivottavasti tästä on apua synnytyksessäsi! Jos se tulee käyttöön, niin jaathan sitten täällä meille kokemuksiasi sen käytöstä?

    VastaaPoista
  3. Kaunis idea ja koru - siitä on varmasti apua valmistautumistyössä!

    VastaaPoista