perjantai 23. huhtikuuta 2010

Asiaa isolla A:lla

Sain ystävältäni vinkin artikkelista, jossa on "Asiaa isolla A:lla". Hän oli oikeassa... kirjoitus on loistava! Kannattaa siis käydä lukemassa Tulvan kolumni: Synnyttäjän kaventunut valinnanvapaus.

Pieni pätkä Malla Rautaparran ko. kolumnista:
"KÄSITYSTÄ NORMAALISTA synnytyksestä tulisi laajentaa niin, että ymmärrettäisiin myös synnytyshormonien merkitys synnytyksen etenemiselle ja kivun lievitykseen. Synnyttäjä kääntyy sisäänpäin, transsinomaiseen tilaan. Transsi ei ole mystiikkaa, vaan konkreettinen muutos: aivojen kuorikerroksen toiminta vähenee ja aivojen syvemmät osat aktivoituvat ja erittävät tärkeitä synnytystä edistäviä ja kipua lievittäviä hormoneja, oksitosiinia ja endorfiineja.

Jotta näin tapahtuisi, synnyttäjä tarvitsee paljon muutakin kuin lääkkeettömyyttä. Hän tarvitsee kunnioitusta, hiljaisuutta ja rauhaa. Hän tarvitsee humanistista hoitoideologiaa, jossa uskotaan naisen kykyyn synnyttää lapsi omin voimin, ilolla ja omassa rytmissään."

2 kommenttia:

  1. Tykkään tästä lainauksesta ja paljon! Sen eteen olen valmis tekemään töitä.

    VastaaPoista
  2. Minä myös! :) Erityisesti tuo viimeinen lause on juuri sitä mitä minä koitan viljellä ympärilleni ja saada täällä blogissakin jaettua tänne löytäville.

    VastaaPoista