torstai 10. joulukuuta 2009

Mietiskelyllä voimaantumista

Viime aikoina minulle aiemmin vieras aihealue: meditaatio, mantrat, ym. on tullut hieman tutummiksi. Olen nyt entistä vakuuttuneempi siitä, että erityisesti raskaana oleva, synnytykseen valmistautuva nainen hyötyy paljon meditaatiosta, rentoutumisesta, hypnoosin avulla valmentautumisesta, mielikuvaharjoittelusta ja myönteisestä ajattelusta. Edellä mainittujen asioiden avulla voi myös minun mielestä saada paremmin yhteyttä masussa kasvavaan vauvaan ja myös omaan muuttuvaan kehoon.

Nykypäivänä monilla aikuisilla ja jopa monilla lapsillakin on vaikeuksia rauhoittua ja rentoutua. Mieli ja elimistö on siis koko ajan "menopäällä", eikä oman kehon viestien kuuntelemiseen oteta aikaa. Usein raskaana olevat naisetkin sinnittelevät työelämässä pitkään, vaikka keho ja mieli olisi sanonut jo pitkään, että pitäis jo rauhoittaa tahtia ja levätä. Kannattaa siis oikeasti kuunnella omaa kehoa ja luottaa siihen. Raskaana olevalla on tietysti vielä itsensä lisäksi toinenkin huolehdittava, joten sen merkitys kasvaa entisestään. Vauva kun aistii äitinsä tunnelmat ja olotilat, niin vauvankin kannalta olisi hyvä että äiti huolehtisi itsestään kaikin puolin.

Mietiskely ja rentoutuminen on hyvä keino rauhoittua ja ottaa aikaa itselle ja kasvavalle vauvalle. Usein sitä täytyy harjoitella ennen kuin se onnistuu, mutta se on ehdottomasti kannattaa ja yleensä myös on voimaannuttavaa ja eheyttävää. Apuja mietiskelyn ja rentoutumisen harjoitteluun voi hakea mm. joogatunneilta (esim. äitiysjooga, kundaliinijooga), mammajooga kirjoista, rentoutus ja meditaatio cd:iltä (esim. Synnytä rentoutuneena), myönteisenajattelun kirjoista, synnytyslaulukirjasta, Kalevalaisista synnytysloitsuista, jne.

Itse tyttöjä odottaessa kävin refleksologilla ja hypnoosivalmennuksessa säännöllisesti ja ne oli paikkoja joissa otin itselleni sitä rentoutumisaikaa. Itse asiassa ehdollistuin jopa niin refleksologikäynteihin, että kun nyt tänä syksynä Aksyn teemaillassa refleksologini näytti minun jalasta yhtä hierontakohtaa, tuli sama rentoutunut olo johon olin oppinut raskausaikoina. :)

Toivoin, että olisin ehtinyt laittaa tähän paremman vinkkilistan, että mistä kannattaa etsiä apua tuohon harjoitteluun ja aiheeseen ylipäänsä, mutta nyt en ehdi kun tytöt kaipailee äitiään... :) Jos joku kaipaa tarkempia vinkkejä, niin laittakaahan kommenttiboksiin viestiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti