keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Synnyttäjälähtöinen sektio

Kuinka ollakaan ystäväni linkitti Facebookissa You Tube-videon synnyttäjälähtöisestä keisarileikkauksesta juuri kun kirjoittelin PESÄ:n Sektiovalmennus tekstejä. Video oli tähän mennessä näkemistäni paras ja haluakin linkittää sen myös tänne.
Linkki
The Natural caesarean: a woman centered-technique


Video on 11min pitkä ja puhuttu englanniksi. Videolla näytetään mm. kuinka äiti saa vauvan heti rintakehän päälle, eikä vauvaa siirretä siitä pois. Suosittelen videota lämpimästi kaikille!

Muistelin tässä, että olen tainnut kirjottaa ko. aiheesta eli "lempeämmästä sektiosta" tänne ennenkin. Ajatus on edelleen sama, ja vain voimistui tuota videota katsoessa. Vastaavanlaisia käytäntöjä olisi aivan ihana saada Suomeenkin! Videolla ollut anestesialääkäri sanoi, että se on mahdollista ihan jokaisessa sairaalassa. Olisikohan tässäkin aihe, jonka muutoksen rattaat voitaisiin yhdessä sysätä eteenpäin?! :)

2 kommenttia:

  1. Tällaisia ehdottomasti Suomeenkin! Mulle tehtiin kiireellinen sektio huhtikuussa -10 ja suurin harmitus koko synnytyksen aikana oli se, että vauva vaan nopeasti vilautettiin mulle ennen kuin hänet vietiin jo pois (terve tyttö oli, eikä mitään hätää missään vaiheessa). Sitten sain yksin kärvistellä heräämössä lääketokkurassa ihan liian pitkältä tuntuneen ajan, vaikka oisin vaan halunnut heti vauvan luo. Nyt odotan toista ja kyllä mietityttää miten siitä pääsee yli, jos taas joutuu sektioon ja ei saakaan vauvaa heti lähelle. No, elämä on, mutta jos toisellakin tapaa vois tehdä niin en käsitä miksei tämä käytäntö oo jo joka paikassa :)!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta linkistä, tämä herätti todella runsaasti ajatuksia...

    -Riikka-

    VastaaPoista