maanantai 22. maaliskuuta 2010

Unnan odotus osa 7

Huh hah hei... Enpä ole ehtinyt päivittelemään blogeja kunnolla, kun on ollut kaikenlaista pientä härdelliä. Alavatsakipu palasi, mutta onneksi vain päiväksi. Ilmeisesti kyseessä on vain hirmu kovat ligamentti kivut, jotka johtuu siitä kun kohtu kasvaa nyt hurjaa vauhtia ja kolmannen raskauden ollessa kyseessä ne kohdun kannattimet voi "ottaa enemmän nokkiinsa" kuin esim. ensimmäistä lasta odottaessa.


Noh. Onneksi ne kivut kesti vain sen päivän, koska illallakin jäin sohvalle jumiin. En päässyt mihinkään suuntaan, en ylös, alas tai kummallekaan sivulle. Piti huutaa mies auttamaan minut sohvalta "ylös". Tosin en saanut suoristettua itseäni niin, että olisin voinut kävellä, joten tulipa sitten kontattua keittiöön kuopus selässä. Keittiössä makasin kuin paikalleen lösähtänyt sammakko ja noin viiden minuutin päästä kipu hellitti ja pääsin normaalisti iltapalalle. Hiphei.

Sitten sain pika-oksennustaudin. *huoh* Oli aivan järkyttävää ja onneksi meni nopeasti ohi. Se kiva puoli siinä kyllä oli, että kun makasin koko lauantai päivän, niin sain nautiskella Unskin liikkeistä monen monta kertaa. :) Tavallisesti niitä ei päivän touhuissa vielä niin aina huomaakaan.


Huomenna on seuraava neuvola. Itselläni ei ole juuri odotuksia sen suhteen, mutta mielenkiinnolla odotan mitä terkalla on mielessä. :) Tavallisestihan minun neuvolakäynnit on hyvin pikaisia: mittaukset ja "kiitos hei". Tähän mennessä yksikään terkka (kolmen raskauden aikana, joista kahdessa edellisessä terkat vaihtui usein) ei ole ollut sellainen, jonka kanssa haluaisin oikeasti keskustella asioistani tai kysyä neuvoa. Noh... onneksi minulla on hyvä tukiverkosto, josta löytyy tukea ja tietoa jos jotain on mielessä. :)

Tänään juttelin raskaana olevan ystäväni kanssa raskausajan ravitsemuksesta. Kerroin ystävälleni suosituksista joiden mukaan kannattaisi alkuraskaudessa syödä foolihappoa ja viimeisellä kolmanneksella omega-3:sta. Ajattelin ostaa omegat ja vadelmanlehtiteetä, ja niiden lisäksi probioottia kun edellinen purkki syötiin tyttöjen kanssa tyhjäksi. :) Olen nyt muuten ottanut itseäni niskasta kiinni herkkujen suhteen, kun en halua vauvan enkä itseni takia mässäillä niin paljon kun mieli tekisi eli aika paljon! :) Saa nähdä onnistunko rajaamaan herkuttelut pariin päivään viikossa ja silloinkin kohtuullisesti.

Unski aloitti juuri iltajumpat. Jumppaa sen verran reippaasti, että varmasti olisi kädellä mahan päältä tuntenut. Harmi vaan kun muksut jo nukkuu ja mies lähti yövuoroon.

PS. Doomoo tuli ja se on aivan loistava! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti