sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Unnan odotus osa 6

Olin tällä viikolla torstaina pitämässä synnytyspelko ryhmää ja siinä toisen vetäjän pitämän loppurentoutuksen (suggestoterapia) aikana herkuttelin aiemmin päivällä tekemilläni mokkapaloilla (joita oli tarjolla myös ryhmäläisille.. en siis herkutellut yksin ;)). Mokkapalat maistui ilmeisesti myös masuvauvallekin kun tunsin pian syömisen jälkeen ensimmäiset liikkeet! En ollut 100% varma, että oliko ne Unnan liikkeitä, mutta seuraavana päivänä mokkapalan kanssa sama toistui ja sen jälkeen joka päivä - ihan ilman mokkapalaakin. ;)

Ompa ihanaa taas tuntea pieni ihmisen alku oman masun sisällä! Jos muistan oikein niin Annista tunsin ekat liikkeet rv:lla 15+2. Olin silloin A-klinikkasäätiön juhlassa ja piristi kummasti tylsää luentoa, kun pieni ilmoitti olemassa olostaan heiveröisillä liikkeillään. :) Nyt Unnaa odottaessa viikkoja oli 15+4, kun tuntui ne ekat liikkeet.

Unskin liikkeiden kunniaksi tilasin ihanan Doomoo sitterin. Olen sitä jo pitkään miettinyt (itseasiassa jo ennen raskaaksi tuloa) ja nyt sitten päätin sen tilata, kun juuri muuta ei Unskille tarvitse hankkia.

Maha on nyt ottanut oikeasti harppauksen eteenpäin. Enää ei mahdu päälle nekään tavalliset housut, jotka oli minulle aivan liian isoja ennen raskaaksi tulemista. Toivottavasti tulee pian lämmin kevät, ettei kauaa tarvitsisi tuskailla vaatepolitiikan kanssa. :)

Oltiin tänään yksillä lastenkutsuilla ja siellä oli aivan yli söpö tammikuun 14.pv syntynyt tyttö vauva. Sain pitää häntä hetken sylissä ja voi kuinka ihanalle pienelle pukluvauvalle hän tuoksuikaan. :) Onneksi en näe kovin usein niin pieniä vauvoja, muuten olisi varmasti paljon kärsimättömämpi olo oman vauvan syntymän suhteen. :D

Jaahas. Pitäisi mennä jatkamaan aivan loistavaksi kirjaksi osoittautunut Malla Rautaparran uusin kirja loppuun, jotta voin vihdoin palauttaa doulakoulutuksen viimeisen tehtävän. Kirja on siis tosiaan ollut tosi hyvä, vaikka henk.koht. minulle ei ole siinä vielä ollut kovinkaan montaa uutta asiaa joogajuttuja lukuunottamatta. Suosittelen sitä todella lämpimästi erityisesti kaikille raskaana oleville ja raskaana olevien ja synnyttäjien kanssa työskenteleville. Siihen on koottu hienosti uusimmat tiedot raskauteen ja synnytykseen liittyen ja kirjoitettu vielä selkokielellä suomeksi. :D

4 kommenttia:

 1. On se vaan niin ihanaa, kun pieni muistuttaa välillä olemassaolostaan, etenkin nyt toista odottaessa, kun ei samalla lailla pysty keskittymään odotukseen kuin ekalla kertaa :) Ekassa raskaudessa tunsin myös liikkeet 15+4, nyt jo 14+0 alkaen.

  Asiasta kattilankanteen; unohdin Napapiirin teemaillan aktiivisuus sairaalasynnytyksessä, olisi mukavaa kuitenkin tutustua aiheeseen, joten ajattelin ehdottaa josko tekisit postauksen aiheesta :)

  VastaaPoista
 2. Hei. Yhden postauksen olen aiheesta tehnyt. Se on täällä: http://voimaannuttavasynnytys.blogspot.com/search/label/aktiivisuus . Löytyy oik.reunasta ihan alhaalta aiheista/tunnisteista: "aktiivisuus".

  Jos kaipaat jotain lisää, niin kerrothan tarkemmin mitä niin kirjoittelen lisää. ;D

  VastaaPoista
 3. Mitenkäs nyt olin tuon unohtanut, no, luinpa uudestaan oikeen ajatuksella! Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta odotuksesta Terhi! Kyllä raskausaika on niin ihanaa monella tavalla. Ja varsinkin kun liikkeitä alkaa tuntua niin tulee erilainen yhteys siihen pieneen asukkiin :).

  VastaaPoista