sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tärkeää asiaa

Oulun läänin kätilöyhdistys on ottanut kantaa Suomen synnytyssairaalatilanteeseen ja sen tulevaisuuteen. Tärkeää asiaa, joka koskee koko Suomea. Kannattaa käydä lukemassa:

Synnytysten keskittäminen – ainako turvallista, edullista ja järkevää?

 

Toinen tärkeä asia erityisesti raskaana oleville ja imettäville on ravitsemus. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että neuvolan viralliset suositukset ovat monilta osin vääriä tai sitten jätetty puolet kertomatta. Yhtenä esimerkkinä teet, joista vihreää ei suositella eikä varsinkaan yrttijuomia. Kuitenkin JOS olet juonut niitä säännöllisesti ennen raskausaikaa niin ne ovat turvallisia raskaana ollessakin. Lähinnähän sitä perustellaan sillä, että niillä on puhdistava vaikutus, mutta kun niitä on juonut jo ennen raskautta niin se on kropalle jo ihan "tuttua juttua". Eri asia on jos aloittaisi niiden juomisen raskausaikana ja keho sitten vasta aloittaisi puhdistautumisen. Sitä ei suositella. Siis että raskaana ollessa alkaisi puhdistuskuurille. Monet yrttiteet on turvallisia myös ja itseasiassa niistä voi olla paljonkin hyötyä raskausvaivoihin ja niitä ennaltaehkäisemään. 
Sitten takaisin siihen ravitsemukseen kokonaisuudessaan... Parantavat rasvat -kirjaa on suositeltu minulle paljon. En ole vielä päässyt sitä itse lukemaan kokonaan, mutta kannattaa muidenkin siihen tarttua ja lukea!
 

Sompit puhuvat luonnollisten rasvojen puolesta

 

Ensi kerralla ajattelin kirjoitella taas Saksan materiaaleja... :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti