tiistai 8. tammikuuta 2013

Synnytyskonferenssi luentoja osa 2

Edellisestä Angelinan luentopäivästä jäi vielä olennaisia aiheita kertomatta.. Asiaa kaiken kaikkiaan tuli yhden päivän aikana todella paljon, mutta erityisesti ruokavalioon ja luonnolliseen lääkitään liittyvät jutut oli isona osana. En niitä tänne aio laajemmin kirjoittaa, mutta muutaman jutun...

Ruokavalio (puhdas ja terveellinen sellainen) on tärkeä osa perinteisten mexicolaisten raskausaikaa ja kätilöiden raskausaikaista neuvontaa. Ruokavaliohoidon kautta ennaltaehkäistään ja hoidetaan vaivoja ja mahdollisia komplikaatioita. Esimerkiksi jos naisella ei ole kuukautisia, niin kätilöt varmistivat raskauden koskettamalla äitiä (mm. nopea pulssi alavatsalla kertoo raskaudesta) ja tämän jälkeen ryhdyttään huolehtimaan siitä, että munuaiset ja maksa on kunnossa! Naiset mm. juovat teetä (pikemminkin yrttijuomia) munuaisia kohentamaan. Siellä ajatellaan, että vartalo on kuin "sacred temple" ja siksi itselle ja kaikelle kehoon tulevalle pitäisi antaa arvoa! Kaikkia keinotekoisia tuotteita ym. vältetään, eikä juoda sokerijuomia. (Ne ovat mexicolaisilla yksi ongelmallisista kohdista ruokavaliossa.)

Kuva lainattu täältä: www.nuts.com/nuts/cacao/organic-nibs.html

Cacao on tärkeä osa raskautta, synnytystä ja lapsivuodeaikaa. Se lisää oksitosiinia ja siinä on tärkeitä antioksidantteja! Se on hyvä myös verisuonille. Kätilöt antavatkin naisille jo heti ensimmäisellä tapaamisella suklaata (kunnon suklaata, ei siis mitään maitosuklaata). Ns. tavallisessa suklaassa olevat öljyt eivät ole hyväksi. Cacao + cinnemon + chili + kana = suosittu yhdistelmä. Lisätietoja voi lukea kirjasta: The cure of cacao.

Perinteisiin mexicolaisiin hoitokeinoihin kätilöilläkin kuuluu erilaiset yrttikylvyt ja yrttihauteet. Niiden käyttö on ollut Angelinan kertoman mukaan hyvin tehokasta.

                                                     ^^^***^^^

Toinen luentopäivä meni aivan mielettömän tyypin Lisa Goldsteinin seurassa! Lisa on toiminut kätilönä niin sairaaloissa kuin kotisynnytyksissä useita, useita vuosia ja erikoistunut kasveihin, yrtteihin ja homeopatiaan. Lisa on myös saanut työskentelemissään sairaaloissa aikaan positiivisia muutoksia "monipuolisemman kätilöinnin" ja luonnollisemman synnyttämisen suuntaan. Lisa oli aivan ihana persoona.
Saimme Lisalta yli 80 sivuisen laaja oppaan, johon hän oli koonnut kaiken mitä tietää + lukuvinkkejä. Omia muistiinpanoja ei juuri tullut. Tässä jotain..

Homeopaattisista tuotteista hänen TOP 4: (potenssilla 30c)
- Arnica -- ehkäisemään ja helpottamaan ruhjoutunutta oloa, turvotusta ja kudosvaurioita
- Aconite -- pelko, paniikki
- Carbo veg. -- väsymys, uupumus, kun tarvitsee happea
- Caulophyllum -- lisää vauhtia synnytykseen

Tuon yllä olevan, neljän aineen homeopaattisen setin Lisa sai puhuttua erääseen synnytyssairaalaan vakituiseen käyttöön, ihan siis talon ja kätilöiden repertuaariin.


Yhteenvetona yrtti/kasvi ja homeopatia asioista ja luentomateriaalista täytyy kyllä sanoa, että niistä löytyy aivan mieletön arsenaali työkaluja kätilölle aina ennenaikaisten supistusten ja syn.jälk. verenvuodon hoitamisesta vaikkapa keltaisuuden "vaivaaman" vauvan hoitamiseksi lempein ja vaarattomin keinoin!

Muita synnytykseen liittyviä vinkkejä Lisalla oli mm.
- Verenvuoto synnytyksen jälkeen + muutenkin istukan syntymän jälkeen -> hiero häpyluun yläpuolelta selkää kohti (ei saa sattua)  -> jos veri punaista, niin se tulee laseraatiosta. Jos tummaa niin istukasta. Jos emättimen suulle laittaa hetkeksi esteen, niin jos verta alkaa valua heti n. 3sekuntissa niin sitten sitä tulee liikaa.
- Tikkien laittamisen suhteen Lisa oli ehdottamasti sitä mieltä, että naisen on saatava siihen kunnon puudutus! Käyttäessä lämmintä lidocainia riittää sen laittamiseen lyhyempikin neula.
- Jos loppuvaiheessa jää ns. lippa ->puolison "love eyes" auttaa ja lippa sulaa pois.
- Rakkaus ja läheisyys puolisoiden välillä synnytyksen aikana ja kätilön myötätunto/aito välittäminen tärkeää!
- Kipeälle alapäälle helpotusta: Homeopaattisia Arnica rakeita liotetaan veteen 20kpl -> imeytetään harsoon tms. -> jääkaappiin viilenemään ->jalkoväliin helpottamaan oloa.


Itse ostin Lisan tekemiä yrtti- ja homeopatiauutteita. Flunssauute oli tehokasta, kunnes pienin ipanoista kaatoi sen pullon vahingossa pöydälle. Catnip toimii myös! Pari tippaa kielen alle, niin ei varmasti nukkumaan mennessä pyöri ylimääräset ajatukset päässä unentuloa haittaamassa. "Kotiapteekissa" on pahanpäivän varalle vielä:
- Wild yam root -> ennenaikaisiin supistuksiin
- Senecio aureus -> lapsivesi mennyt eikä supistuksia, synnytystä käynnistämään kun kohdunsuu kypsä, ja heikkoja supistuksia vahvistamaan (silloin sydänäänten seuranta mahd. tarpeen jos supistukset niin voimakkaita, että vauvan syke nousee... joskus vauvan syke nousee sen kun supistukset painaa vauvaa lantioon, ei siis välttämättä johdu senecion voimistamista supistuksista)
- Yellow root -> pahoinvointiin, ruuansulatukseen liittyviin vaivoihin 

Täällä Lisan omat nettisivut:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti