sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Synnytyskonferenssi luentoja osa 1

Saksan synnytyskonfrenssi ensimmäinen päivä meni Angelina Miranda Martinezin tietoja tai taitoja imiessä. Hän oli aivan huikea! Hän on kätilö jo kolmessa sukupolvessa ja kätilöinyt yli 10 000 synnytystä (14-vuotiaasta lähtien). Angelinan poika kätilöi jo neljännessä. :) Angelina on Mexicosta ja omaa huikean tietotaidon, niin perinteisistä kuin ihan nykyaikaisistakin menetelmistä. Angelinan alueella ovat hoitaneet tuhansia synnytyksiä, joista vain kahdella on ollut placenta previa (= etinen istukka), ei yhtään äitiä jolla kohonnut verenpaine, eikä yhtään raskausmyrkytystä. Muutenkin äitien ja vauvojen "lopputulemat" ovat olleet todella hyvät. Hyvin harvoja äitejä ovat joutuneet ohjaamaan kaupunkiin sairaalaan.


Perinteisessä mexicolaisessa kätilöinnissä lähdetään siitä ajatuksesta, että raskaana olevan naisen hyvinvointi ja siunattu tila on kaikki kaikessa. Jos sitä on vaalittu ja hoidettu hyvin raskausaikana, niin silloin synnytyskin menee hyvin. Jos nainen ei voi hyvin, niin kätilö auttaa palaamaan takaisin luonnolliseen tilaan. Mexicossa uskotaan myös, että naiset itse voi parantaa itsensä ja korjata terveyden tasapainoon (ruoalla ja itsestä huolehtimalla). "Siunattu" - ajatus on naisille tärkeä.


Angelinan ihanat, hoitavat kädet. Niiden kautta kulki niin mieletön energia, että luottaisin itseni Angelinan hoteisiin synnyttämään koska vain. :)

Angelina sanoi, että "jos annat vastuun äidille niin kaikki menee hyvin. Pitää tietää kuinka äitiä hoidetaan raskausaikana. Vastuu naiselle omasta terveydestä ja ruokavaliosta. Raskaustapaamisissa luodaan turvallinen, välittämisen ilmapiiri.". Angelina huokui luennoilla koko päivän ajan lämpöä ja rakkautta. Osaan hyvin kuvitella kuinka hänen asiakkaansa todella tulevat hoivatuksi ja kokevat olonsa turvalliseksi.


Angelina kertoi, että mexicossa ero kaupunkilaisnaisten ja "maalaisnaisten" välillä on se, että kun kaupunkilaisnaisia on testattu ja tutkittu enemmän, niin heillä on enemmän myös ongelmia. Eli siis ulkoapäin tulevat testit ym. aiheuttaa ongelmia.Posteriorisesta tarjonnasta Angelina sanoi, että tärkeintä on äidin rentouttaminen, koska se auttaa vauvaa kääntymään. He käyttävät siinä apuna rebozoa.

Jos kohdunsuun avautumisessa jää ns. lippaa, niin siihen auttaa: arnica tee, arnica öljy + jääpalat (steriilissä hanskassa kohdunsuulle) ja rebozo.

Perätila on vain yksi variaatio normaalista. Angelinan ja hänen kollegoiden mukaan perätila synnytykset menevät hienosti! Perätilaan liittyy äidin emootiot -> lihakset jännittyy -> perätila. Perätilan kääntämiseksi heillä oli omat niksit, jotka Angelinan mukaan oli tehokkaat. Siihen liittyi mm. tequilaa (rentoutumisen avuksi), rebozoa, konttausta ja rentoutumista.


Rebozo kuuluu mexicossa oleellisena osana naisten arkea ja kätilöiden työnkuvaa. Sillä voidaan auttaa erilaisissa vaivoissa, rentouttaa, tukea kehoa, jne. Angelina sanoi, että rebozo on "extension of your hands and heart".

Kivunlievitystä rebozolla... masun yläpuolelta ympäri solmuun ja rystysillä alaselän akupisteitä...

Viisi tärkeintä asiaa Angelinan mukaan

- Tärkeintä on, että nainen on keskiössä, rakastettu ja tuettu kätilön taholta.
- Sinun pitää auttaa naista olemaan itsensä kanssa "yhtä".
- Vauva elää jos niin on tarkoitettu. Tai kuolee jos niin on tarkoitettu.
- Kätilö toimii käsillä, blessings for the body. 
- Kätilön työ on tarkkailla/lukea kehoa ja kunnioittaa sitä, intuitiivisestikin.

Piia Jokela, Angelina Miranda Martinez, Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti