maanantai 1. marraskuuta 2010

Supistus -kilpailun voittaja

Arvottiin tyttöjen kanssa kilpailun voittaja.


Doulapalvelun lahjoittaman SmartMomin Teething bling kaulakorun voitti LIKISTYS


eli Omppupomppu ja pesue

Minä valitsin ehdotuksista pitkän harkinnan jälkeen oman suosikkini. Minulla oli sanat listattuna paperille ja pyörittelin niitä mielessäni. Minun suosikeiksi nousi voimaus, avarrus ja likistys. Valinta oli tosi vaikea ja päädyin lopulta avarrukseen. Sitä ei voi oikein sekottaa mihinkään muuhun, kun ei oikein tarkota kai varsinaisesti mitään, mutta on kuitenkin toisaalta ihan mainio korvaus supistus sanalle. Siihen on minun mielestä helppo liittää se oma mielikuva tai mielleyhtymä supistuksesta ja avautumisvaiheen tarkoituksesta. Niimpä ollen rannekorun saa mamma_74.

PS. Facebookin "Synnytysvamennus"-ryhmän/sivun pitäjä puhui jossain tekstissä synnytysaalloista. Sekin on minusta aivan loistava vaihtoehto supistus sanalle!


*muok*

Tällainen paketti lähti Omppupompulle...


...ja oli kuulemma mennyt perillekin postin lakkoilusta huolimatta. ;)

3 kommenttia:

 1. Jee :)!!!! Minä joka en koskaan voita mitään!!! Ihanaa!!! Ja olen tuosta korusta jo haaveillut edellisen vauvan aikaan :). Oih, kylläpä tuli hyvä mieli, kiitos tytöt :). (piti tulla tänne heti luuraamaan kun näin että sivut on päivittynyt)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja kumarrus täältäkin :D !!!

  Keksin jo heti aivan mainion käytönkin tuolle rannekorulle, nimittäin se saa toimia alkuun "imetysmuistuttajana". Ei sillä, ettenkö muistaisi imettää ;) , mutta imetysten alkuaikoina (taaperon kanssahan ei sitten ole enää niin tarkkaa :) ) on aina ollut kamalan vaikeaa muistaa, että kumpi rinta olikaan aloitusvuorossa (että saisi rinnat tasapuolista stimulaatiota ja maitoa tulisi edes suht. saman verran kummastakin rinnasta). Joka kerta on joku systeemi siinä mulla ollut. Yhden vauvan aikana ainakin oli sormus, jota vaihtelin kädestä toiseen sen mukaan, kumpi rinta olisi seuraavaksi aloitusvuorossa. Nyt siis tuo rannekoru saa aloittaa siinä tärkeässä virassa :) (kunhan saadaan tuo uusi imijä ensin mahanahan tällepuolen, viikkoja nyt 40+2, eikä tälle päivämäärälle enää ehdi syntyä).

  mamma_74

  VastaaPoista
 3. Ai niin, ja sitä piti vielä sanomani, että toivottavasti tämä pikku kisailu supistus-sanan korvaajasta voisi kannustaa kaikkia synnyttäjiä miettimään itselleen sopivaa, ehdottomasti positiivissävyistä sanaa kuvaamaan niitä omia supistuksia. Sellaista sanaa, että synnytystyö voisi siltäkin osalta mieltyä hyväksi ja positiiviseksi asiaksi, ja nainen voisi siten olla yhden askeleen lähempänä voimaannuttavaa synnytyskokemusta.

  mamma_74

  VastaaPoista