tiistai 16. marraskuuta 2010

Imetystä...

Ystäväni pitää mielenkiintoista Rintamalla -blogia, jota seuraan aktiivisesti. Imetysasiat on meillä ajankohtaisia, niinkuin olettaa saattaa. :) Vielä ainakin imetys on kivaa (mm. kun Tuulilla ei ole vielä yhtäkään hammasta suussa jolla voisi purra jne..) ja minusta paljon helpompaa kuin pulloruokinta. Kokisin asian varmaan toisin päin, jos minulla olisi kokemusta pulloruokinnasta (enemmän kuin imetyksestä)?! Sama on muuten tutin käytön kanssa.. Tuntuu, että olen ihan urpo sen kanssa, kun yksikään meidän lapsista ei ole vauvana tuttia syönyt.

Imetys on hieno asia ja niin kuin ystävänikin kirjoitti blogissaan, niin se on asia jonka eteen täytyy tehdä töitä (enemmän tai vähemmän). Puolison tuki on siinä myös erittäin tärkeää. Puoliso voi auttaa imetyksen sujumisessa ihan vaikka sillä, että pitää huolta siitä, että äiti syö ja juo säännöllisesti. Minulta ne meinaa tässä arjen tohinassa unohtua tai ihan vaan jäädä väliin, kun koko ajan tule jotain muuta. Ja huomaan sen kyllä sitten imettäessä varsinkin illalla... tuntuu ettei maito tahdo riittää. Onneksi se korjaantuu esim. juomalla vettä.

Sain eilen ajatuksen, että lähettäisin imettäville ystäville pussilliset imetysteetä ja tsemppikortin! :) Tällaiset sain aikaiseksi ja ne on lähdössä tänään postiin...


Imetysteestä sen verran, että itse olen juonut Weledan ja Sonnentorin imetysteetä. Ne on olleet ihan hyviä, vaikka en tiedä onko niistä ollut hyötyä itse imetyksen kannalta. :) Imetyksen iloa en ole koskaan maistanut.

6 kommenttia:

 1. Muistaakseni nuo molemmat sisältävät sarviapilan siemeniä (fenugreek), jolla on ihan todistetusti maidontuotantoa edistäviä vaikutuksia. Joten kyllä niistä hyötyä on.

  VastaaPoista
 2. Ihana idea! Taidan lainata :)...

  VastaaPoista
 3. Onpa mahtavaa, että kannustat ystäviäsi imettämään. Kuitenkin tilastojen mukaan vain 52% kuukauden ikäisistä vauvoista täysimetetään Suomessa, ihan hirveän vähän siis.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat tsemppikortit! Minä huomaan aina illalla että on jano ja pitää juoda varmaan litra ennen kuin voi mennä nukkumaan. Pitäs muistaa juoda päivän mittaan, mutta se vaan unohtuu..

  Täällä ei myydä imetysteetä. Kävin apteekista kysyyn, kun muistelin että oon joskus siellä nähny, myyjä sano että en menee aina roskiin kun päiväys vanhenee...lupas kyllä että tilaus onnistuu.

  VastaaPoista
 5. Hei Terhi,
  Mulla ois sulle juttuvinkki ;) Nimittäin mua kiinnostais lukea sun mietteitä "raskautumisesta" eli miten helppoa/vaikeaa se vaikkapa sulle oli..nykyään kun tuntuu että sitä stressataan tosi paljon ja jopa hedelmällisyyttä avittavia lääkkeitä esim. gynet tarjoaa "helposti", jos tarpeeksi anelee...
  T. Lyydia, joka haaveilee esikoisesta (yritystä takana 3kk)

  VastaaPoista
 6. Lämmin kiitos imetysteestä tätäkin kautta! :)

  -mamma_74

  VastaaPoista