tiistai 11. kesäkuuta 2013

Raskauskuulumisia 7

Rv 38+3 ja täällä ollaan yhdessä koossa. Viimeisiä valmisteluja on tullut tehtyä, mm. pinnasänkyyn reunapehmusteiden laittaminen. Saa nähdä onko se taas vaan tavaroiden säilytystä varten niin kuin aiemmin. :) tosin nyt se on ilman toista laitaa meidän sängynvieressä. Lähinnä sen takia, että voin laittaa vauvaa sinne jos sattuu isommat ipanat tulemaan yöllä meidän sänkyyn.

Sairaalakassikin on jopa melkein pakattu... eilen sain jonkun puolittaisen inspiraation keräillä kamoja kasaan ja tänään otin kaapista kassin esille. Nyt jos vielä laittaisi ne tavarat kassiin, niin valmista olisi! ;)

Tein masukollaasin. Tämän raskauden kuvan otti äsken Tuuli 2,5v. Näyttää tuossa ihan valtavalta, mutta uskoisin, että löysä paita ym. vaikuttaa siihen. Minusta mahat on olleet ihan samanlaisia.

Supistellut on vaihtelevasti.. Välillä on päiviä, ettei supistele juuri ollenkaan ja välillä taas tasasesti pitkin päivää. Välit on ollut sen verran harvoja kuitenkin, että en ole niitä sen kummemmin tarkkaillut. Eilen jomotti menkkatyylisesti selkää puoli päivää, mutta ei oikeastaan enää tänään tai ainakaan en ole kiinnittänyt siihen juuri huomiota.

Vyöhykejuttuja ja akupisteitä olen tehnyt nyt lauantaista lähtien... Vadelmanlehtitee on edelleen päivittäisellä juomalistalla. :) Vauvanilo teetä olen unohtanut juoda, mutta eipä se ole vakavaa... :) Jos vaikka tänään sitten joisi kupillisen.

Jotenkin tämä loppuraskaus ei ole tuntunut yhtään niin raskaalta kun voisi kuvitella tai odottaa. Vointi on ollut kumminkin ihan kohtuullinen koko ajan, ei siis mitään mega-kremppaa ole ollut (ja jos olisi niin olisin kyllä hakenut heti apua vyöhyketerapiasta tai osteopaatilta... sen olen tässä raskaudessa oppinut, että hae apua vaikka menis vikat rahat - se on sen väärti!). Kun on keskittynyt tekemään niitä juttuja mitkä tuntuu hyvältä, esim. lepää silloin kun on levon tarpeessa, hemmottelee itse itseään jos kukaan muu ei sitä tee (esim. tekee itselleen ihanan jalkakylvyn tai nauttii suihkussa tavallista pidempään  vaikka vartalokuorinta hommissa...), kuuntelee intuitiota ja tekee sen mukaan. Oksitosiini pysyy korkeemmalla ja mieli on parempi! :)

PS. Tulin vielä illalla fiilistelemään koneelle aiempia synnytyksiä... Heidin synnytyskertomus löytyy täältä, Annin täältä ja Tuulin täältä

2 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän suloinen juttu että masu 2010 otti kuvan masusta 2013! Kiva kollaasi! Upea nainen! Hyviä hetkiä teille! t. Saksan täti

    VastaaPoista