sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Alfalfa tabletit

Luin iltalukemiseksi amerikkalaisen kätilön Lisa Goldsteinin Saksan luentojen materiaalia... Laaja opasta kaikesta siitä tiedosta mitä hän on pitkän uransa aikana kerännyt yrteistä, homeopatiasta, ym. :)

Löysin sieltä ALFALFA -tabletit. Harmi kun nyt vasta, kun oma raskaus on hiljalleen päättymässä, mutta ajattelin jakaa tänne muille vinkiksi. :)

Eli Alfalfa -tableteista voi olla apua raskausaikana:

- aamupahoinvointiin
- närästykseen
- ummetukseen
- anemiaan (nostaa veren rauta-arvoja)
- nostaa kehon K-vitamiini pitoisuutta ja sitä kautta myös vauvan K-vit.pitoisuutta (vähentää siis molempien mahd. verenvuotoa)
- laskee turvotusta
- lisää rintamaidon tuotantoa

Annostus: kannattaa aloittaa pikku hiljaa: 1tbl ensimmäisenä pvnä, 2tbl:ia toisena pvnä, jne., kunnes annostus on 2 tbl aterialla + 2 illalla (ennen nukkumaan menoa). Hyvän ravitsemuksen omaavat naiset eivät tarvitse noinkaan montaa tablettia/vrk, ja vastaavasti heikommin syövät voi tarvita vähän enemmän. Tavallisin annostus on kuitenkin 2+2. Tablettien vahvuudesta ei ollut mainintaa.

Poikkeukset alfalfan kanssa:
- virtsatulehdus -> koska voi vähentää virtsan happamuutta, kun virtsatietulehduksessa happamuudesta apua bakteeripitoisuuden vähentämisessä.
- ripuli -> yleensä sillon ravitsemus sisältää liian vähän kuituja... ratkaisu: vähennä määrää ja hitaammin annostuksen nostamisen kanssa.

EI KOSKAAN ALFALFAA JOS käyttää verenohennuslääkkeitä! (Alfalfan korkean K-vitamiinipitoisuuden takia.)

Lähde: Lisa Goldstein - Herbals & homeopathics in the care of women & newborns

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti