tiistai 21. toukokuuta 2013

Raskauskuulumisia - Mother blessing juhlat

Rakkkaat ystävät järjesti minulle eilen Mother blessing juhlat. Ne on luonteeltaan henkisemmät, tunnelmallisemmat ja intiimimmät kuin Suomessakin jo tutuksi tulleet baby showerit. Juhlien vierasmäärä on yleensä aika pieni juuri sen takia, että juhliin kuuluva tunnelma ja oikea ilmapiiri on mahdollista saavuttaa.


Minun eilisissä juhlissa oli paikalla kahdeksan ystävää ja juhlat olivat todella ihanat. Sain niistä aivan valtavasti voimaa ja intoa loppuraskauteen ja tulevaan synnytykseen. Omppukin (masuvauva) nautti aivan selvästi juhlista. Illalla kotona esittelin miehelle kaikki tilpehöörit (ja näytin sen Birth of Sloane videon) ja juotiin loput juhlien kuusenkerkkäjuomasta. Nukkumaan mennessä uni ei meinannut tulla millään, kun pyöri ajatukset mielessä ja oli sellanen onnellinen hormonimylläkkä päällä. :)


Juhlissa tehtiin mm. yhteinen kylpysuola. Jokainen juhlavieras sai lisätä vuorollaan suuren kulhon suolan ja kukkien joukkoon haluamiaan aineksia ja sekoittaa sitä. Osa vieraista oli tuonut omia aineksia kuten yrttejä, puiden lehtiä, inkkarisokeria, eteerisiä öljyjä, jne.. Kylpysuolasta tuli aivan mieletön. Lopuksi jokainen purkitti siitä itselleen pieneen purkkiin oman kylpysuola-satsin. Yhteinen kylpysuola yhdistää juhlaporukkaa siis jatkossakin ja antaa voimaa kun sitä tarvitsee. Sitä voi käyttää kylpysuolana, öljyyn sekoitettuna kuorintaan, pienessä pussukassa tuomaan hyvää tuoksua esim. vaatekaappiin, jne.

Yhteisen kylpsysuolan tekeminen oli jotenkin tosi hieno ja ihmeellinen hetki. Ei sitä tunnelmaa voi oikein kuvailla niille jotka eivät olleet paikalla. :) Ihanimmat hetket itselle oli ehkä kuitenkin hemmotteluhetki ja mothers blessing-laulu. Hemmottelussa sain nauttia jalkakylvystä ja -hieronnasta, hiusten harjaamisesta ja letittämisestä, käsihoidosta ja hartioiden hieromisesta ym.. Kaikesta tuosta siis yhtä aikaa! Snatam Kaurin mothers blessing laulun aikana makasin patjoilla ja vieraat silitti tai kosketti minua eri puolilta kehoa ja antoi voimaa. Vauva hiljentyi nauttimaan myös tuon laulun ja koskettelun ajaksi. :)

Juhlat olivat todella ihanat, enkä etukäteen olisi voinut uskoa kuinka paljon voimaa niistä saan (vaikka niitä aiemmin itsekin järjestäessä olen niistä voimaantunut siinä mukana). Ei sitä oikein osaa sanoin kuvailla millanen tunne/tunnelma niissä oli ja sen jälkeen minulla ja vauvalla.

Laitan lisää kuvia juhlista, kun saan niitä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti