torstai 4. huhtikuuta 2013

Raskauskuulumisia

Eipä ole tullut päivitettyä tänne raskauskuulumisia. Aika on mennyt siivillä ja nyt jo eletään rv 29+. Alkuraskauden kamalat liitoskivut meni jotenkin itsestään ohi muutama viikko sitten, vaikka osteopaatille ja vyöhyketerapiaan meno jäi vain suunnitelmaksi. Osteopaatilla kävin silti tänään, ensimmäistä kertaa elämässäni, ja oli tarpeellinen käynti, vaikka mitään suurempaa vaivaa ei omasta mielestä ollutkaan. Vielä olisi tarkoitus mennä kerran tai kaksi ennen synnytystä ja sitten jossain vaiheessa synnytyksen jälkeen vauvan kanssa.


Synnytykseen valmistautuminen on alkanut jo alkuraskaudessa ja nyt vain hyvällä vauhdilla etenee raskauden loppua kohti. Tärkeintä on ollut nimenomaan henkinen valmistautuminen. Kirjatietoa ja vinkkejä on tullut kerättyä jo aiemmin sen verran paljon, että niitä en tunnu nyt kaipaavan. Henkinen valmistautuminen on siis ollut se pääjuttu ja tuntuu hyvältä odottaa tulevaa synnytystä. Välillä on saattanut hetkellisesti käydä mielessä, että "ei hyvää päivää, mihin sitä itsensä on taas laittanut", kun on miettinyt jotain intensiivistä kohtaa aiemmissa synnytyksissä. Olen antanut sen ajatuksen tulla ja mennä. Uskon vahvasti, että kaikki menee hyvin ja juuri niinkuin kuuluukin. Alunperin ajatuksena oli kotisynnytys, mutta nyt tuli siihen pieni mutka matkaan, joten saa nähdä mikä synnytyspaikka sitten lopulta toteutuu.


Henkiseen valmistautumiseen on liittynyt mm. raskauteen ja synnytykseen liittyvien juttujen esille laittaminen niin, että näen ne ohi mennen monta kertaa päivässä. Alla olevassa kuvassa on makuuhuoneen lipaston päällä olevat koristeet. En ole tehnyt yhtä ns. synnytysalttaria, vaan erilaisia juttuja on pitkin kotia. :)Äitiysjoogan aloitin nyt kotiin jäämisen jälkeen. Olen käynyt siellä kahdesti ja se on aivan loistavaa synnytysvalmennusta! Voin sanoa sen kolmen synnytyksen ja doulasynnytysten kokemuksella.. :) Mantrat opettavat/rohkaisevat äänenkäyttöön (muiden läsnäollessa), josta on hurjasti apua myös synnytyksessä. Hengitys on synnytyksen tärkein juttu rentoutumisen ohella ja niitä molempia harjoitellaan siellä joogassa. Lisäksi ne varsinaiset harjoitukset on sellaisia, että ne on vähän inhottavia (tehdään yhtä liikettä tai liikesarjaa pidempään ja alkaa tuntumaan paikoissa) ja sitä on tavallaan päässään blokattava pois, että jaksaa tehdä sen harjotuksen loppuun. Ei se ole mikään hirmu paha homma, mutta hyvää harjoitusta ajatellen synnytystä, jossa täytyy myös sietää jonkin verran kurjaa tunnetta kunnes helpottaa. Lisäksi ainakin tuolla joogassa saa myös ihan tietoakin raskauteen ja synnytykseen liittyen. Mikä ei ole yhtään paha juttu sekään. :) Suosittelen lämpimästi!
Minun on jo alkuraskaudesta asti ollut tarkoitus tehdä synnytysmandala ja nyt sen tein. Se on tehty pyöreälle pahville ja tuon oranssin renkaan ulommainen reuna on läpimitaltaan 10cm ja kuvastaa täysin avautunutta kohdunsuuta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti