maanantai 26. maaliskuuta 2012

Synnytyskulttuurin muutoksen aallot

Suomessa on viimeisen vuoden aikana pyyhkinyt ihanat, uudet ja energiset synnytyskulttuurin muutoksen aallot! Monilla eri tahoilla on tapahtunut pieniä liikehdintöjä, joista yhdessä tulee iso askel eteenpäin. :) Erityisesti facebook on yhdistänyt ihmisiä. Uusimpana ryhmänä on Suomi Synnyttää, joka on tarkoitettu kaikille synnytysalalla työskenteleville keskustelu ja tiedonjako kanavaksi. Eli synnytysvalmentajille, doulille, kätilöille, terveydenhoitajille, lääkäreille, terapeuteille, jne... Muita ryhmiä on mm.
- Kotisynnytys
- Aktiivinen synnytys
- Imetyksen tuki ry
- Suomen doulat


Kuva: Mamabirth blogista

Doulien määrä kasvaa koko ajan, ja kotisynnytyksien määrä myös. :) Aivan mahtavaa. Synnytyssairaaloistakin kuuluu mukavia... pikku hiljaa yhä useammassa paikassa kätilöitä koulutetaan esim. akupunktion ja/tai vyöhyketerapian osaajiksi, ja järjestetään mahdollisuus työnohjaukseen!

Toivon, että näiden pikku hiljaa lisääntyvien muutosten aaltojen myötä myös naisten ja perheiden tietoisuus lisääntyy! Synnyttäjillä ON oikeuksia ja lupa vaatia niiden toteutumista. Naiset SAAVAT ja heillä on OIKEUS toivoa hyvää, voimaannuttavaa synnytystä. Ei tarvitse tyytyä vain hengissä säilymiseen.

Loppuun pari linkkiä :)

www.mybirth.com.au

www.theshapeofamother.com
The Shape of a mother -sivustolla on kuvia naisista synnytyksen/synnytysten jälkeen. Aivan loistava! :) Minusta naiseus, äitiys ja ikä saa näkyä naisen keholla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti