torstai 12. huhtikuuta 2012

Voimakortit

Kävin Äitimaa messuilla ja siellä oli Runotalon Sari. Hänellä oli aivan ihania voimakortteja ja ostinkin sieltä itselleni niitä nipun. Siinä kortteja ihastellessa kerroin Sarille kuinka olen etsinyt juuri sellaisia kortteja käytettäväksi Ilonpesässä ja synnytysjutuissa.

Kuva: Runotalon Voimakortit blogista

Käyntikorttikokoinen mustavalkoinen kuva, jossa on voimasana/-lause on aivan loistavan kokoinen rahapussiin tai neuvolakortin väliin. Mietin, että jos haluaa ottaa sellaisen synnytykseen mukaan ja vilkaista sieltä voimaa, niin nimenomaan neuvolakortin väliinhän se kannattaa laittaa, jotta on varmasti synnyttämään lähtiessä mukana! :)

Facebookissa Bebesinfo oli linkittänyt todella hauskan Lapsimyönteisyys sairaala -räpin. :) Suomessahan on todella vain neljä sairaalaa n. 30 synnytyssairaalasta BabyFriendly- sertifikaatin täyttäviä. Se on minusta todella vähän tällaisessa "hyvinvointivaltiossa". ÄitiLapsi -synnytysohjelman kriteerejä ei täytä tällä hetkellä yksikään sairaala. :/

Salon synnytyssairaalan säilyttämiseksi netissä on adressi, jonka voi käydä allekirjoittamassa adressit.comissa. Lisää tietoa pienten synnytyssairaaloiden ajojahdista ja synnytyspaikan valintaan liittyvistä asioista löytyy Missä haluat synnyttää? - kansalaisliikkeen blogista.
Linkki

3 kommenttia:

 1. Vinkkinä voin kertoa että myös Jorvin sairaala Espoossa on jo sertifikaatin täyttävä, hakevat sitä varmaan tänä vuonna :)
  Eiköhän näitä tule toivon mukaan lisää pikkuhiljaa. Olen kuullut että monilla paikkakunnilla ollaan menossa hyvään suntaan vaikka matkaa onkin vielä paljon

  VastaaPoista
 2. Totta. Jorvista on kuulunut hyvää palautetta monelta suunnalta. Toivottavasti muualla saadaan Jorvin kaltaisista uudistushaluisista paikoista intoa oman sairaalan kehitystyöhön. :)

  VastaaPoista
 3. Terhi, kiitos kaunis sinulle hienosta uudesta ideasta Voimakorttien käyttöön, jonka jo tosiaan siellä messuilla kerroitkin minulle. Minusta on erityisen hienoa, jos synnytyksissä apua korteistani. Luonnossa on voimaa löydettävissä monin tavoin :)

  VastaaPoista