sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kylmäkaulin

Kuulin kylmäkaulimista kätilö-ystävältäni jo yli vuosi sitten. En tiedä miksi unohdin sen heti samantein, mutta nyt se ei varmasti pääse enää unohtumaan, nimittäin... Aktiivinen Synnytys Ry järjestää parhaillaan Kaulin tempauksen, jossa Suomen synnytyssairaaloihin lahjoitetaan Tupperwaren vedellä täytettäviä kaulimia. Idea tempaukseen lähti ASRyn Sydänääni -lehdessä olleesta artikkelista: Kaulimella kylmää kyytiä kivuille. Artikkelissa kerrottiin Turun synnytysosaston kylmäkaulin kivunlievityksestä ja siitä saaduista hyvistä kokemuksista. Kaulinten mukana lähtee saatekirje ja tuorein Sydänääni -lehti, jossa ko. artikkeli julkaistiin.


ASRyn tempaus on minusta aivan loistava idea. Toivon kovasti, että synnytysosastot innostuvat tästä ja tilaavat lisää niitä omiin yksiköihinsä. Toivon myös, että tämä Turun esimerkki innostaa muuallakin kätilöitä kehittelemään uusia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja. :)

Näin käytät kylmäkaulinta kivunlievitykseen:
1. Täytä kaulin kylmällä vedellä ja laita se ajoissa pakkaseen.
2. Kauli kylmentyneellä/jäätyneellä kaulimella esim. reisiä tai selkää.

Kaulinta voi käyttää missä raskauden tai synnytyksen vaiheessa tahansa ja sillä voi hieroa joko synnyttäjä itse tai hänen tukihenkilöt.

Kaulimia voi ostaa Tupperware jälleenmyyjiltä tai saattaa löytää kirpputoreilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti