torstai 30. kesäkuuta 2011

Rebozo -tekniikka

Noin vuosi sitten Aktiivinen synnytys ry:n teemaillassa ystäväni esitteli doulatettavalleen kantoliinan avulla tekniikkaa jolla voi auttaa synnyttäjää ja vauvaa. Tänään törmäsin siihen uudelleen ja sain samalla sille nimen: REBOZO.

Kuva lainattu Spinning babies -blogista, jossa on mielenkiintoisia bloggauksia ja hyviä blogilinkkejä.

Rebozo on meksikolainen tukevasta ja kestävästä kankaasta tehty huivi/liina, jota he käyttävät niin raskausaikana, synnytyksessä kuin synnytyksen jälkeenkin. Synnytyksessä tukihenkilö voi Rebozon avulla auttaa synnyttäjää lievittämään kipua ja helpottaa vauvan laskeutumista optimaalisessa asennossa synnytyskanavassa. Rebozo -tekniikoita on erilaisia ja niitä on hankala selittää sanoin, joten alla on pari linkkiä, joiden kautta voi tutustua siihen paremmin.Rebozoa googlatessa löysin mielenkiintoisen sivuston, jonka ajattelin linkittää tähän myös:

Nurturing across cultures


Ai niin... Naapuri antoi hyvän vinkin niille, jotka mahdollisesti saattaisi kaivata mielen tyyneyttä synnytyksen käynnistyttyä tai synnytyssairaalan lähtiessä. Hän kertoi Frantsilan Tyyneyden tipat -yrttiuutteesta, josta voi saada rauhallisuutta levottomuuteen.
¨Kuva lainattu Frantsilan sivuilta.

Frantsilan internetsivuilla sanotaan siitä näin:
"Tyyneyden Tippojen sisältämiä yrttejä on käytetty menestyksekkäästi:
  • hermoston rauhoittamiseen, uudistamiseen ja sen ravinnoksi
  • liikarasitukseen
  • levottomuuteen, jännittyneisyyteen ja unettomuuteen
  • tupakan vieroittamiseen
  • kun mieli on liian täynnä asioita"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti