torstai 13. tammikuuta 2011

4kk synnytyksestä & uuden vuoden toive

Tuuli-vauva on nyt vähän yli 4kk vanha. Toisaalta tuntuu, että synnytyksestä on jo valovuosi ja toisaalta taas kuin se olisi ollut eilen. Neuvolan jälkitarkastuksessakin fiilistelin Tuulin synnytystä ja syntymän ihmettä ylipäätään. Sanoi vain se lääkäri (nainen), että ei parane kuunnella enempää minun juttuja, kun tulee muuten vauvakuume. :)

Nyt kun katson raskaana olevia, niin ensin nousee hymy huulille ja sitten alkaa aivomyrsky. Hyvä sellainen. Minusta on aivan mieletöntä ja uskomattoman hienoa se kaikki ihmeellinen mitä liittyy raskaana olemiseen, synnyttämiseen, ja pienen vastasyntyneen ja myöhemmin isomman vauvan äitiyteen. Ensin se pieni salaisuus siellä alavatsalla... se orastava aavistus pienestä rakkauden hedelmästä ja sitten konkreettisempi vauva rakastettavana ja kannettavana sydämen alla. Voih! Raskaana olevia katsoessa tuntuu siltä, että ihan kuin minullakin olisi salaisuus.. tai ei ehkä salaisuus... ennemmin aarre. Aarre siitä kauneudesta mitä vauvan kantaminen voi olla, miten voimaannuttava ja vavisuttava syntymä voi kokemuksena olla ja kuinka ihanaa on sitä omaa vauvaa nuuskutella.

Minä ainakin olen jokaisen raskauden ja synnytyksen myötä herkistynyt entistä enemmän. Vaikka raskausajat eivät olleet pelkkää huumaa ja ruusuilla tanssimista ja synnytykset sisälsi muutakin kuin hurmosta ja pelkkää positiivista, niin silti peruspositiivinen ja optimistinen asenne raskaana olemiseen ja synnyttämiseen on säilynyt ja itseasiassa voimistunut. Me naiset ollaan todellisia voimanpesiä, kunhan meille annetaan siihen mahdollisuus ja sopivat puitteet. :)

Nyt kun on uusi vuosi, niin en tee uudenvuoden lupausta vaan toiveen. Toivon, että tämä vuosi toisi rohkeutta
- rohkeutta naisille etsiä tietoa ja keinoja, jotta voisi löytää oman voimaannuttavan tavan olla aktiivisesti raskaana ja synnyttää
- rohkeutta miehille luottaa naisten kykyyn synnyttää
- rohkeutta jo synnyttäneille jakaa "omaa voimaantumistaan" vielä sitä etsiville
- rohkeutta raskaana olevien ja synnyttävien kanssa työskenteleville toimia enemmän perheiden toiveiden ja tarpeiden mukaan

Hyvää uutta vuotta 2011 kaikille! :)

3 kommenttia:

 1. Ihanan hyväntuulinen kirjoitus! Samat toiveet voinen minäkin allekirjoittaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos rohkeuden toivotuksista! :)

  VastaaPoista
 3. Hip hei! Täällä yksi samoin ajatteleva. Uskon, että se voima on meissä kaikissa valmiiksi olemassa, jos sitä ei erityisesti pilata. Eli ajattelen, että voimaannuttava synnytys on perustila, ja kaikki muu on siitä poikkeamaa. Itsekin siis toivotan uudelle vuodelle, erityisesti kätilöille ja tietysti kaikille synnyttäjille, rohkeutta antaa syntymän tapahtua, ja olla itse vain sen nöyrä palvelija.

  - mamma_74 (neljän äiti, joka on huomannut, että nälkä kasvaa syödessä - varsinkin jotain hyvää syödessä :D )

  VastaaPoista