Satuinpa huomaamaan Iltalehden sivuilla uutisen Saksasta. Siellä oli kuvattu synnytys magneettikuvauksella (MRI). Jatkossa ilmeisesti on tavoitteena kuvata useampia synnytyksiä, jotta löydettäisiin syy siihen miksi nykypäivänä joudutaan tekemään niin paljon keisarinleikkauksia.
Tässä linkki The Localin artikkeliin aiheesta.
En oikein tiedä mitä tuosta oikein ajattelisin. Jos synnytyksiä hoidettaisiin aktiivisemmalla ja luonnonmukaisemmalla otteella, niin keisarinleikkauksetkin vähenisi. Mielenkiintoiseksi ja todella hyödylliseksi tuo osoittautusi minusta vasta sitten jos voisi kuvata vastaavalla tavalla synnyttäjää joka on pystyssä ja liikkeessä, ja ponnistaa esim. pysty- tai konttausasennossa!!!
Jatkakaa te pohdintaa ja keskustelua. Minä lähden pelastamaan esikoisen pöntöltä. ;)
*muoks* Niin siis sen verran kiireessä ja lastenhoidon keskellä postattu, että jäi laittamatta että en itse ehtiny lukee artikkelista juuri muuta ekan kappaleen ja muutaman sanan sieltä täältä.
moi,
VastaaPoistasynnyttäjällä oli korvatulpat laitteen hurinan takia. kun lapsivedet menivät, kuvaus keskeytettiin jotta vauva ei häiriintyisi (enempää), ja niin oleln varsinaista syntymää ei kuvattu.
MRI laite on rakennettu niin että synnyttäjä voi liikkua ja olla pystyasennossa.
tutkumuksen arkoituksena on ymmärtää synnytyksen mekaniikkaa paremmin esim. lantion koon-vauvan koon suhteesta.
mutta mutta.... kuinkahan paljon tästä tutkimuksesta tosiaan hyödytään....tieteellisyyden tarve vastaan ilmeisen tapahtuminen kun siihen ei sekaannuta.... saksassa sectio& on 20% luokkaa, sairaala ja alueeroja on, oma ei-riskisynnyttäjien sairaalani %on 30%...
t.tanjaw
Niin ja ei se magneettikuvaus aiheuta säteilyä, joten ei ole siinä mielessä vauvalle vaarallista. Mutta muuten olen samaa mietlä siinä että eiköhän ne keisarinleikkaukset johdu liiasta puuttumisesta ja medikalisoitumisesta.
VastaaPoistaKiitos Epa. Kuin mä noin sekoilen. :) Pitäis varmaan jättää tää bloggaaminen kokonaan, kun tommosia kirjottelen. :)
VastaaPoistaha, epa. saksalaisille on hurjan tärkeä aihe säteilytys ruokamikrosta, kännyköistä, kannettavista ja langattomista, ultraäänilaitteista ja ultraustiheydestä ja kestosta, joten MRI lukeutuu sitten ihan siihen übermaximalstrahllung ryhmään, eli tuttavani täällä ekaksi heti säteilyä päivittelivät..
VastaaPoistat.saksanmamma tanjaw