maanantai 2. marraskuuta 2009

Pohjantähden alla: Kotona syntynyt

Katsoin juuri hetki sitten YLE tv 2:lta ohjelman Pohjantähden alla: Kotona syntynyt. Ohjelman oli käsikirjoittanut, kuvannut ja editoinut Marko Kilpi, jonka puoliso synnytti ohjelmassa kotonaan. Voi että sentään. Se oli ihana ohjelma ja hieno synnytys. :)

Kirjoitin yhtenä päivänä bloggauksen kotisynnytyksestä ja siitä, että olen alkanut miettimään jos synnyttäisin seuraavan lapsen kotona (mikäli meille vielä lapsia suodaan). Eksyin kuitenkin Kaksplussan palstalle googlen kautta ja parin kommentin jälkeen alkoi se epäilyttää. Ei niinkään se, että olisiko se turvallista, vaan se että jaksaako ympäristön kauhistelua, syytöksiä, epäilyä, ym. Koska sitähän siinä saisi osakseen. Ihmisten ennakkokäsitykset ja -luulot kotisynnytyksen turvallisuutta kohtaan saavat heidät pistämään usein kotisynnytystä suunnittelevat ahtaalle. Yhteiskuntakaan ei ole kovin myötämielinen kotisynnytystä kohtaan.

Nyt kun katoin tuon ohjelman, sai se minut taas uskomaan kotisynnytykseen ympäristön mahdollisesta vastustuksesta huolimatta. :)

7 kommenttia:

 1. Voi että! Juuri reilu viikko sitten etsin tuota dokumenttia youtubesta ja vaikka mistä, että pääsisin sitä katsomaan. Eipä tullut mieleenikään, että se voisi tulla parin viikon sisällä telkkarista eli ohi meni. Harmi! Olisin ihan vain mielenkiinnosta katsonut. Itse en tällähetkellä haaveile kotisynnytyksestä, mutta haluaisin tietää siitä silti lisää.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kysyä Yleltä saisitko sitä nauhotetta. Joskus aikaisemmin on saanut joistain ohjelmista tilattua nauhoitteen kotiin.

  Minultakin olisi mennyt ohi tuo ohjelma kokonaan ellei ystäväni olisi laittanut tekstiviestiä 15min ennen ohjelman alkua.

  VastaaPoista
 3. Mitä se niille muille (syyttäville) ihmisille kuuluu mitä päätät elämässäsi tehdä?
  Anna mennä vaan jos tuntuu hyvältä. Mikään suunnitelma ei ole kuitenkaan täydellinen ja muutoksia saa tehdä ennen synnytystä, ja aina synnytyksen jälkeiseenkin aikaan. Jos päätät että se on Koti, niin kukaan ei kuitenkaan estä tai kiellä siirtymästä sairaalaan ihan missä tahansa synnytyksen vaiheessa. Vaikka vain synnyttämään jälkeiset jos epäilyttää.

  Ja minuakin harmittaa että missasin koko ohjelman. Näkyi tulleen maanantaina ensimmäisen kerran ja JO tiistaina uusintana.

  - V
  Voi harmi!

  VastaaPoista
 4. eksyin tänne kun itsekkin etsin tuota maanantaina tullutta ohjelmaa. olen itse synnyttänyt yhden lapsistamme kotona ja se oli ihana kokemus. voin kertoa kokemuksesta lisää tai vastailla kysymyksiin osoitteessa manta.pietila@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Juu eihän se kuulu, ei. :) Voihan sitä olla tietysti kertomatta kotisynnytys suunnitelmista, mutta minä en kyllä varmaan malttaisi. :D

  Ohjelmasta vielä sen verran, että otin sen tosiaan digiboxille nauhalle. Tervetuloa tänne katsomaan! :)

  PS. Soitin YLE:n vaihteeseen. Tallennemyynnistä voisi kysyä sitä ohjelmaa, nyt se oli jo ehtinyt mennä kiinni. Puh.nro. 09-14805718.

  VastaaPoista
 6. Ohjelmaa ei saa YLE:ltä eikä edes ohjelman tehneeltä Marko Kilveltä. Sain kuitenkin Markolta luvan näyttää ohjelman omalta boxiltani Tampereen Napapiirillä. Mietin, että voisi järjestää siellä Kotisynnytys iltaman vaikkapa tammi-helmikuussa ja mm. katsoa siellä se ohjelma yhdessä. :D

  VastaaPoista
 7. Voi ei, lähetin varmaan pari kk sitten Ylelle toivomuksen ko. ohjelman esittämisestä, ja nyt se sitten esitettiin. Meni minulta ihan ohi. Voi pahus!

  VastaaPoista