sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Orgasmeja synnyttäessä

Olen menossa Aktiivinen synnytys ry:n doulakoulutukseen viikon päästä ja ennakkotehtävässä oli yhtenä tehtävänä lukea kirja tai katsoa video ja kirjoittaa siitä heränneistä ajatuksista. Halusin jotain uutta, joten valitsin tehtävässä osoitetun videon Orgasmic labur birth. Se löytyy täältä.

Aihe sinänsä ei ollut minulle täysin uusi, mutta video valoitti kyllä asiaa lisää. Video oli erittäin mielenkiintoinen. Orgasmisista synnytyksistä ei puhuta juuri missään ja se taitaa olla asia jota ainakin jonkun verran hävetään? Minulle jäi kuitenkin tuon videon perusteella sellainen olo, että asia on aivan luonnollinen, on hienoa jos kokee sellaisen synnytyksen ja sitä ei tarvitse hävetä. Itsehän synnyttäjä ei pysty sille mitään, jos synnytys saa aikaan orgasmeja. Itse ajattelen niin, että on hienoa jos synnyttäjä, hänen tukijoukot ja synnytysympäristö on niin hyvässä tasapainossa ja synnyttäjä kokee ne turvallisina ja tuttuina, niin että synnyttäjän keho antaa hänen kokea jotain noin hienoa.

En usko, että sairaala synnytyspaikkana voi koskaan mahdollistaa tuollaisen synnytyksen. Tai no.. ehkä silloin jos synnyttäjä kokee synnytyssalin ehdottomasti turvallisimpana ja tutuimpana synnytyspaikkana, ja jos kaikki muutkin "palaset loksahtaa oikein paikoilleen".

Aihe on kyllä todella mielenkiintoinen. Onkohan siitä tehty yhtään tutkimuksia? Jos joku tietää aiheeseen liittyvistä tutkimuksista, niin laitathan kommentteihin infoa tai s.postia.

3 kommenttia:

 1. Muistaakseni ainakin IMG:n (Ina May Gaskin) kirjassa oli jonkinlaista tutkimustietoa aiheesta. Ainakin muistan mukana olleen synnyttäjien henk.koht. kokemuksia ja kertomuksia aiheesta :)

  Itsekin olen muuten tulossa samaiselle kurssille ja innolla sitä jo odottelenkin. :D Kiitos sinulle kun jaksat blogata tärkeästä aiheesta!

  VastaaPoista
 2. Ai hitsi... Minun Ina Mayn kirja on edelleen lainassa doulatettavallani, enkä ole lukenut sitä ihan viimeisiin sivuihin asti. Pitääkin muistaa hakea kirja ja lukea loppuun.. :D

  VastaaPoista
 3. En tiedä liittyykö aiheeseen, mutta itselläni läheltä piti tilanne synnytyksessäni. Olin saanut spinaalipuudutuksen, kätilö toi aamupalaa ja sanoi et syödään ensin ja sitten hymyssä suin ponnistetaan.

  Kerran haukkasin leivästä, vauvan sydänäänet laskivat. Kätilö tuli paikalle, tutki kohdunsuun tilanteen ja sanoi että vauva on jo tulossa. Tuossa kun kätilö teki sisätutkimusta ja hetken kaiveli niin pelkäsin koko ajan orgasmin tulevan!! Tunne oli ihan kamala tuossa vaiheessa. Melkein meinasin kieltää kätilöä tutkimasta, etten olisi "jäänyt kiinni" nolossa tilanteessa.

  VastaaPoista