torstai 23. huhtikuuta 2009

Perätilan kääntö 1/2

Annin odotuksen loppuvaiheessa Anni olikin kääntynyt perätilaan ja rv 35+3 olleella lääkärikäynnillä sain lähetteen äitiyspolille ulkokääntöä varten. Ulkokääntö ei kuitenkaan ollut ajatuksena kovin houkutteleva ja halusinkin kokeilla kaikki muut mahdolliset keinot ennen sitä. Luin Aksyn lehdestä Johanna Helmisen kirjoittaman artikkelin perätilan käännöstä ja siinä oli monia hyviä vinkkejä, joita sitten kokeilin. Lisäksi doulani etsi netistä vinkkejä perätilan kääntöön.

Kävin raskausaikana Marja-Leena Harjulla refleksologisessa vyöhyketerapiassa ja minulla sattui sopivasti olemaan varattuna aika hänelle ennen Taysin äitiyspoli aikaa. Vyöhyketerapiasta tuli siis ensimmäinen osa "omatoimista" perätilan kääntöä.

Toisena ja itseasiassa eniten aikaa vaatineena asiana oli asentohoito. Olin tietyissä asennoissa useita kertoja (noin 3) päivässä n. 10-15min ajan ja samalla pyörittelin lantiota ympäri. Tein asentohoitoja joka päivä siihen asti, että Anni kääntyi raivotarjontaan. Usein asentohoitoja tehdessä myös juttelin Annille, että kääntyisi oikein päin. :)

Asento 1 - peppu pystyssä

Tässä asennossa oli kiva ja helppo olla kun ei tarvinnut kuin laittaa tyyny pään alle ja rennosti pyöritellä lantiota. (Tosin pikku apulainen oli aina kiipeilemässä minun päällä, kun olin tässä asennossa.)

Asento 2 - maha ylhäällä

Makaa ensin selällään jalat koukussa ja sitten nosta takapuoli ylös. Laita itse tai pyydä jotain muuta laittamaan takapuolesi alle tarpeeksi paljon tyynyjä, että peppu pysyy ylhäällä ja siinä on hyvä olla.

Kolmas juttu mitä käytin oli moksa-hoito. Doulani, joka on perinteisen kiinalaisenlääketieteen terapeutti, antoi sitä kahdesti ja vaikka se sattui tosi paljon, niin ainakin se sai vauvan liikkeelle. :) Moksauksessa poltettiin molempiin pikkuvarpaisiin 3 pientä jyvästä (en enää muista mitä heinää/yrttiä tms. se oli) ja niihin tuli pienet rakkulat/palovammat. Kohta oli sama mitä vyöhyketerapiassakin painettiin, mutta vaikutus on voimakkaampi.

Vyöhyketerapia, moksa-hoito ja asentohoito tekivät tehtävänsä ja Anni kääntyi raivotarjontaan jossain vaiheessa toisen moksa-hoidon jälkeen. Taysissa raivotarjonta varmistui ja ulkokääntöä ei tarvinnut yrittää. :)

PS. Asentohoidot kannattaa lopettaa heti kun vauva on kääntynyt raivotarjontaan, ettei käänny takaisin perätilaan.

1 kommentti:

  1. Moi! Täällä mennään 33+2 ja vauva sitkeesti perätilassa. Tota pää alaspäin pyllistelyä on äärimmäisen ikävä tällä hetkellä tehdä kun on niin kova nuha että päähän sattuu. Moksautukseen aika jo varattu alustavasti jos ulkokäännöstä aletaan suunnitella torstaisen ultran jälkeen. Olen lueskellut paljon tätä blogia ja juttuja mutta mun toisesta synnytyksestä tulee varmaan vähempi aktiivinen jos vauva ei tahdo kääntyä perätilasta raivotarjontaan, sillä se on raskausdiabetekseni takia "jättiläisvauva"...

    VastaaPoista