Kävin raskausaikana Marja-Leena Harjulla refleksologisessa vyöhyketerapiassa ja minulla sattui sopivasti olemaan varattuna aika hänelle ennen Taysin äitiyspoli aikaa. Vyöhyketerapiasta tuli siis ensimmäinen osa "omatoimista" perätilan kääntöä.
Toisena ja itseasiassa eniten aikaa vaatineena asiana oli asentohoito. Olin tietyissä asennoissa useita kertoja (noin 3) päivässä n. 10-15min ajan ja samalla pyörittelin lantiota ympäri. Tein asentohoitoja joka päivä siihen asti, että Anni kääntyi raivotarjontaan. Usein asentohoitoja tehdessä myös juttelin Annille, että kääntyisi oikein päin. :)
Asento 1 - peppu pystyssä

Asento 2 - maha ylhäällä

Kolmas juttu mitä käytin oli moksa-hoito. Doulani, joka on perinteisen kiinalaisenlääketieteen terapeutti, antoi sitä kahdesti ja vaikka se sattui tosi paljon, niin ainakin se sai vauvan liikkeelle. :) Moksauksessa poltettiin molempiin pikkuvarpaisiin 3 pientä jyvästä (en enää muista mitä heinää/yrttiä tms. se oli) ja niihin tuli pienet rakkulat/palovammat. Kohta oli sama mitä vyöhyketerapiassakin painettiin, mutta vaikutus on voimakkaampi.
Vyöhyketerapia, moksa-hoito ja asentohoito tekivät tehtävänsä ja Anni kääntyi raivotarjontaan jossain vaiheessa toisen moksa-hoidon jälkeen. Taysissa raivotarjonta varmistui ja ulkokääntöä ei tarvinnut yrittää. :)
PS. Asentohoidot kannattaa lopettaa heti kun vauva on kääntynyt raivotarjontaan, ettei käänny takaisin perätilaan.
Moi! Täällä mennään 33+2 ja vauva sitkeesti perätilassa. Tota pää alaspäin pyllistelyä on äärimmäisen ikävä tällä hetkellä tehdä kun on niin kova nuha että päähän sattuu. Moksautukseen aika jo varattu alustavasti jos ulkokäännöstä aletaan suunnitella torstaisen ultran jälkeen. Olen lueskellut paljon tätä blogia ja juttuja mutta mun toisesta synnytyksestä tulee varmaan vähempi aktiivinen jos vauva ei tahdo kääntyä perätilasta raivotarjontaan, sillä se on raskausdiabetekseni takia "jättiläisvauva"...
VastaaPoista