perjantai 17. huhtikuuta 2009

Kotona synnyttäminen turvallista...

Helsingin Sanomat uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, joka vahvistaa jälleen kotisynnytysten turvallisuuden (tiettyjen kriteerien täyttyessä). Hienoa!


"Normaalisti etenevissä raskauksissa kotisynnytys on useimmiten yhtä turvallista kuin synnyttäminen sairaalassa, toteaa hollantilaistutkimus. Kyseessä on tähän mennessä laajin kotisynnytyksiä kartoittanut tutkimus. Siinä analysoitiin 530 000:ta hollantilaissynnytystä. Asiasta uutisoi BBC." kirjoitetaan Helsingin Sanomien nettisivuilla.

TÄSSÄ linkki HS:n uutiseen.

Kotisynnytys kriteereinä Aktiivinen synnytys ry suosittaa, että kotona synnyttämistä suunnitteleva äiti on perusterve, nykyinen raskaus sekä edelliset raskaudet ja synnytykset ovat olleet normaaleita sekä äidillä on synnytyksessä läsnä asiantunteva kätilö tai gynekologi.


PS. Tampereella Aksyn teemaillassa ti 5.5. aiheena kotisynnytys! Paikalla myös kotilo ja hänen avustajansa. Tervetuloa!

2 kommenttia:

  1. Tämä on mahtava juttu, hyvä kun joskus sentään uutisoidaan positiivisestikin. Itse olen vasta otsikot lukenut, kun en ole muuta (muka?) ehtinyt mutta täytyy paneutua, kun sinulla on sopivasti linkitkin tässä.

    Kirjoittelet ahkerasti ja mukavasti AkSyn asiaa. Hatunnosto sinulle siitä! :)

    VastaaPoista
  2. Totta. Yleensä aina positiiviset synnytysloopit ja uutisoinnit on vain julkkisten "Tyttö tuli!"- juttuja. Kiva tosiaan kun kotisynnytyksestä uutisoidaan positiivisessa mielessä ja kunnon faktoilla. :)

    VastaaPoista