tiistai 20. toukokuuta 2014

Iloinen tapaaminen

Olin tänään mukana Taysin ja doulien tapaamisessa, jossa oli mukana mm. synnärin kätilöitä ja Tampereen seudulla toimivia doulia. Tapaaminen oli ensimmäinen laatuaan, vaikka doulat ovat olleet tervetulleita (puolison kanssa samaan aikaan) täysiin jo vuodesta 2009. Tapaamisessa tays ja  muutama doulataho esitteli toimintaansa ja oli vapaata keskustelua. Itselle jäi siitä hyvä fiilis ja uskon, että tapaamisen jälkeen yhteistyö on puolin ja toisin helpompaa. :)

Sovimme tapaamisessa välittömästä palautteen annosta ja siitä, että doula aina ilmoittaa kätilöille kun lähtee kotiin. Doulat sai myös luvan tilata tarvittaessa puhelinkeskustelua synnytystä hoitaneen kätilön kanssa, jos on jäänyt joku asia mietityttämään tms. Puhelinsoitto tilataan samaan tapaan kuin äiditkin tilaavat omansa eli laittaa synnärilätilöiden mailiosoitteeseen postia ja kätilö soittaa takaisin viimeistään parin viikon päästä. Kuulostaa todella hyvältä ja olen iloinen tällaisesta yhteistyöstä ja avusta!

Tiesittekö muuten, että doulilla on nykyään oma yhdistys, johon itsekin kuulun!?

 Suomen Doulat ry

2 kommenttia:

  1. Olenkin miettinyt joskus itsekseni, onko tällaisia tapaamisia järjestetty. :) Vastaava tapaaminen voisi olla hyvä myös neuvoloiden terveydenhoitajien kanssa. Ainakin itse sain tammikuisen synnytykseni jälkeen vastailla lukuisiin terveydenhoitajani esittämiin doulaa koskeviin kysymyksiin ensimmäisessä vauvaneuvolassa... Ihan siitä lähtien, että saako synnytyssalissa olla paikalla sekä isä että doula, kun sitä oli joku edellinen asiakas kysellyt. :)

    VastaaPoista
  2. Doulat ovat varmasti halukkaita tapaamisiin, mutta esim. täällä Tampereella ei neuvola ole ollut kovin innokas yhteistyöhön. Tosin en tiedä onko parin viime vuoden aikana edes yritetty tapaamista järjestää.

    VastaaPoista