keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kotisynnytyspäivä 6.6.2012

Tänään vietetään kansainvälistä kotisynnytyspäivää. Sen kunniaksi Aktiivinen synnytys ry:n kotisynnytystyöryhmä julkaisi lehdistötiedotteen ja slideshown YouTubeen. Linkit niihin tässä alla...

Lehdistötiedote

"Useissa maissa synnyttäjillä on sairaalan lisäksi mahdollisuus valita synnytyspaikaksi myös normaalin fysiologisen (lääkkeettömän) synnytyksen hoitoon erikoistunut birth center tai kätilön hoitama kotisynnytys. Nämä ovat monissa maissa osa ilmaista terveydenhoitojärjestelmää. Suomi on yksi harvoja Euroopan maita, joissa synnyttäjillä ei ole mahdollisuutta saada jatkuvaa hoitoa tutulta kätilöltä tai osana terveyshuollon palveluita valita synnytyspaikaksi muuta kuin sairaala."

" Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että terveillä matalan riskin synnyttäjillä synnyttäminen on yhtä turvallista birth centerissä ja kotona kuin sairaalassakin. Kotisynnytyksissä ja birth centereissä noudatetaan niin sanottua kätilöiden hoitomallia (Midwifery Model of Care –hoitoa), jolloin tarvitaan merkittävästi vähemmän puudutuksia ja tehdään huomattavasti vähemmän toimenpiteitä kuin sairaalassa."

Lainaukset ovat lehdistötiedotteesta Kotisynnytyspäivä_2012

Video on aivan ihana...nauttikaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti