sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Unnan odotus osa 17

Tänään on sitten rv 35+0 ja äitiysloma alkaa! :)

Viikon päästä alkaa synnytykseen valmistautuminen... Tai no. Onhan sitä ollut tässä pitkin matkaa jo useiden kuukausien ajan, mutta nyt se alkaa konkreettisesti:
mm.
- vadelmanlehtiteen juomista
- välilihan öljyämistä ja hieromista

ja sitten rv 38 alkaen
- vyöhyketerapiat (muutama juttu, joita teen itselleni)

Miehellä alkoi nyt neljän viikon loma. Ihanaa. Nyt saan levätä enemmän ja kerätä voimia tulevaa synnytystä ja alkusyksyä varten. :) Ensi viikolla ajateltiin laittaa ainakin pinnasänky ja äitiyspakkauslaatikko-punkka valmiiksi ym. (Pinnasänky tuleekin tarpeeseen... saadaan meidän sängyn päiväpeitto sinne jemmaan... nyt kun se pyörii lattialla yöt. ;) Heh.)

Sairaalakassinkin ajattelin laittaa kohta puoliin lähtökuntoon. Quasha-lastatkin on pitkin olohuonetta jne.. niin olisi ehkä viisasta hyvissä ajoin laittaa ne kassiin jemmaan, ettei h-hetkellä tarvitse niitä alkaa etsimään. :)

Orgasmic birth -kirjasta vielä sen verran, että... Niinkuin olettaa saattaa niin kirjassa puhutaan paljon myös raskaana olemiseen ja synnytykseen liittyvistä seksuaalisista puolista/asioista. Osa jutuista ovat olleet minulle tuttuja ennestään, mutta on siellä paljon uuttakin. Kaiken kaikkiaan on todella mielenkiintoista ja yllättävääkin, että kuinka paljon samaa on rakastelemisessa ja synnyttämisessä. Kirjaa lukiessa on todellakin alkanut harmittamaan se kun usein ajatellaan synnytys toimenpiteenä, vain yhtenä osana lapsen saamista joka on vain kärsittävä, tapahtumana jossa omien tuntemusten kuuntelemisen ja omaan kroppaan luottamisen sijaan vastuu ja kaikki muu annetaan muille henkilöille.

Odotan kovasti Unnan syntymää. Uskon, että se tulee olemaan kaikessa järisyttävyydessä ja voimakkuudessaan hieno kokemus. Vaikka orgasmisista synnytyksistä olenkin nyt lukenut, niin en silti oleta tai tavoittele omassa synnytyksessäni orgasmin saamista. Tai ajattele, että olen onnistunut täydellisesti jos vielä kaiken lisäksi saan orgasmin synnyttäessä. Alkaa ihan naurattaa koko ajatus. Toki jos sellainen on tullakseen niin tuskinpa estelen. ;) Heh. Enemmänkin toivon, että minulla olisi rakastettu ja turvallinen olo synnytyksen aikana.

Ompa jännää.. :) Itsekin jo mielenkiinnolla odotan, että millaisen synnytyskertomuksen saan kirjoittaa / millaisen kokemuksen jakaa muiden kanssa. :)

4 kommenttia:

 1. Hei. Näin ääneen halusin kiittää blogistasi, jota olen jonkin hetken sivusta seurannut. Jaat mielenkiintoisia ajatuksia, jotka etenkin nyt, toisen lapsen odotuksen alussa kiertelevät omassakin mielessä.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hienolta ja lukemisen arvoiselta kirjalta tuo Orgasmic birth. Vähän samoja asioita ja aspekteja sivusi lukemani Mind over labor -kirja. Eli tiivistetysti voisi sanoa, ettei synnytystilanteen intiimiys (fyysinen ja psyykkinen) ole mikään hauska pikku lisäekstra, vaan yksi oleellisen tärkeä synnytyksen optimaalisen etenemisen mahdollistaja, jonka toteutumiseen kannattaa panostaa (huolehtimalla niin fyysisen ja psyykkisen ympäristön tilasta kuin omasta päänsäsisäisestä asenteestaan).

  mamma_74

  VastaaPoista
 3. jos saat vielä käsiisi, niin katso ihmeessä synnytyskumppanisi kanssa dvd orgasmic birth kokonaisuudessaan. birth as we know it on kanssa ihan hyvä, mutta orgasmich birth on paljon inspiroivampi. mahtava mahtava dvd.

  hauskaa että saat päiväpeitolle paikan ;-)

  mulla on nyt rv30 ja koitan keskittyä raskauden jatkumiseen, lepäämällä ja affirmaatioilla. tuntuu että saattaa pulpsahtaa mikä hetki vain maailmaan tämä lapsukainen, joka ei ihan vielä optimaalista. kotisynnytyskätilöt (2) ja amme varattuna, paljoon läheisyyteen mieheni kanssa synnytyksen aikana valmistautuneena (viittaan dvd), mutta myös syvät rentoutusharjoitukset tehtyinä ja Let It Go- asenne hiottuna. mutta ei vielä, ei vielä....

  Ihanaa loppuodotusta! t.Tanja

  VastaaPoista
 4. Viikkojen laskija: Kiitos. :)

  Mamma_74: Hyvin sanottu. Ei ole mikään pikku lisäextra, vaan yksi ehdottomasti oleellisimmista asioista.

  Tanja: Olen nähnyt tuon Orgasmic birth dokumentin kokonaan, mutta mies ei, eikä kyllä enää varmaan ehtisikään kun kellään tutulla ei ole sitä. Minulla on kyllä yksi toinen dvd, jossa sivutaan samoja juttuja.. jos siitä vaikka saisi miehelle välitettyä sitä tunnelmaa ja ajatusta?! :)

  VastaaPoista