maanantai 19. heinäkuuta 2010

Unnan odotus osa 16

Helteet on vieneet minusta kaikki mehut. Nyt kun pahimmat hellepäivät on ohi ja olo on jo melkein elävien kirjoissa olevalla, niin on ollut monta kremppaa ja vaivaa tilalle. Eli ihan pikaiset masukuulumiset tälläkin kertaa. (Olen pitkän tauon jälkeen alkanut lukemaan taas synnytyskirjoja ja yhdestä tekisi mieli kirjoittaa tänne, mutta nyt en kyllä pysty.)

Välillä on selkäkipeä ja nyt jo kolmatta päivää särkee päätä. Eilen oli ihan hirmuiset paineen tunteet ja sen takia seisominen/kävely oli kamalaa. Nukkuminen on ollut huonoa näillä helteillä ja ihan muutenkin vaan, vaikka olenkin välillä nukkunut väljemmillä vesillä eli sohvalla. Väsymys on aivan valtava. Neuvolassa terkka ehdotti rautaa. Anopilta sain vajaan purkin, mutta en vielä kertaakaan ole muistanut ottaa sitä (kun ei kannata ottaaa samaan aikaan maitotuotteiden kanssa). Olen vähän kahden vaiheilla tuon lisäraudan kanssa.. hemoglobiinin lasku on normaalia ja gurujen mukaan sitä ei tarvitsisi lääkitä (ainakaan näin pienellä pudotuksella kuin minulla), mutta toisaalta...


Tänään on tullut pitkän tauon jälkeen kipeitä supistuksia. Pari tuli sohvalla löhötessä ja Heidin kanssa elokuvaa katsoessa. Harjotussupistuksiakin on tullut taas tässä muutaman päivän aikana jonkun verran. Nyt on viikkoja 34+1 (piti taas tarkistaa laskurista, kun en niistä ole muuten perillä :)). Vielä siis saisi olla supistelematta kipeästi. ;) Magnesiumia ajattelin alkaa syömään sillon mahataudin loppumainingeissa, mutta se sitten jäi kun supistelutkin loppui. Juomisesta ja syömisestä olen koittanut pitää huolta, ettei ainakaan sen takia supistelisi.

Olen muuten huomannut, että tosiaan loppuraskaus on meneillään... Ajatukset ja muut on kääntyneet täysin kotiin ja masuun päin. Erityisesti juuri tuo koti ja oma perhe on nyt se mitä kaipaa ja haluaa. On ihanaa kun miehellä alkaa tämän viikon jälkeen loma ja saadaan olla ainakin 4 viikkoa putkeen koko perhe yhdessä! Laitetaan vähän kotia valmiiksi Unskia varten ja pikkasen muutenkin, kun muuton jäljiltä on mm. kaikki taulut, koukut, ym. laittamatta. Rauhassa ja rennosti... niin kuin on tarkoitus viettää koko loma. :)

Yhtenä iltana sohvalla maatessani ja mahaa katsoessani tajusin yht`äkkiä, että "onpas muuten ihana masu minulla" ja että "kylläpä raskaana oleminen on erityisen hienoa". :) Kyllähän sitä on tullut katsottua muutenkin, kun Unna myllää ja maha menee puolelta toiselle milloin pepun tai raajojen voimasta, mutta nyt se jotenkin tuli mieleen erityisen kirkkaana ja hienona. :) Siunattu tila. Se kuvaa kyllä niin loistavasti raskaana olevaa. Vaikka minullakin on ollut enemmän ja vähemmän vaivoja, niin silti ei ole missään vaiheessa tullut sellaista oloa tai ajatusta, että ei haluaisi olla raskaana, kaduttaisi koko homma tai että kumpa se syntyisi jo niin pääsisi vaivoista.

Eilen illalla kirjoittelin synnytysvihkon viittä vaille valmiiksi. Enää tarvitsisi käydä Arnica ja tuoksuöljy ostoksilla, niin sitten olisi synnytystä silmällä pitäen tärkeimmät valmiina. :)

Siinä kai päällimmäiset tällä erää. Taidan mennä hetkeksi vielä lepäämään ennenkuin lähdetään ulos tyttöjen kanssa. Hyviä vointeja kaikille kanssamahailijoille! :)

5 kommenttia:

 1. Moi! Mä suosittelisin sitä rautalisää, jos yhtään tuntuu että tarttis. Itse en ottanut, mutta jälkeenpäin tajusin että se vetämättömyys ja laiskuus ja heikko-olo, jota pidin vaan normaaliin raskauteen kuuluvana, johtu vaan raudanpuutteesta.

  Sulla viikot vähenee! :)

  VastaaPoista
 2. No joo... Kyllä minä sitten kallistuin kanssa sen purkki-raudan puolelle. "Vaikeus" on vain siinä enää, että muistaisin ottaa sen niin etten ole syönyt mitään maitojuttuja tms. :)

  Minulla ei ole aiemmissa raskauksissa hemoglobiini on alusta asti ollut tosi hyvä, eikä ole pudonnut yhtään raskauden aikana. Nyt onkin tuntunut ihmeelliseltä joutua miettimään tuota rauta-asiaa. :D

  VastaaPoista
 3. Moi! Mulla oli viimeisimmässä raskaudessa hemoglobiini 89 matalimmillaan, jolloin verikokeessa tarkistettiin joku rautavarastoarvo (en muista termiä...). Se oli ihan lopussa, siksi oli pakko aloittaa hyvin säännöllisesti ja suuresti rautalääkitys. Eron kyllä huomasi, kun hb kipusi yli sadan! En ole tykännyt rautaa aiemmin syödä, mutta nyt ilmeisesti useampi raskaus ja pitkät imetykset olivat ne varastot syöneet. Vinkki: ota rautalääke yöllä vessareissulla, ei tarvi miettiä, onko tarpeeksi aikaa maitotuotteiden syömisestä.

  VastaaPoista
 4. Heh.. Itseasiassa yhtenä yönä vessareissulla tuli tuo mieleen, mutta en tiedä miksi en siitä keittiön & pillerin kautta sänkyyn sitten kurvannutkaan. Kai unohdin sen sitten jo saman tein. Tuo muisti tuntuu olevan hiukan heikko. Tänäänkin unohdin kaupan kassalle ostamani kukkasen.. ei ollut ensimmäinen kerta. :D

  Minun hb:t tässä raskaudessa:
  rv 7+4 141
  rv 22+4 138
  rv 32+4 118

  Orgasmic birth kirjassa (jota olen tässä lueskellut) oli yksi osio tuosta raudasta ja sen vaikutuksista. Sen lukeminen sai lopulta minut vakuuttuneeksi siitä, että rautalisä on tarpeen/kannattavaa jos hb lähtee putoamaan. Yhtenä perusteluna oli mm. synnytyksestä toipuminen paremmin ja nopeammin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä ottaa rauta öisellä vessareissulla :) Pitääkin laittaa purkki vessan pöydälle, niin muistaa paremmin.

  Tuo siunattu tila on erittäin osuva kuvaus! Siltä minustakin tuntuu. Olen onnellinen saadessani tulla vielä tämänkin lapsen äidiksi. Raskaana ollessaan tuntee joka hetki tekevänsä jotain tuiki tärkeää tehtävää - myös (ja erityisesti) maatessaan sohvalla ja lepäillessään ja syödessään hyvää ruokaa :D
  Ja vauvamasut OVAT kauniita!!

  mamma_74

  VastaaPoista