keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kuulumisia kevään korvalla + linkkejä

Eilen oli antoisa Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluilta täällä Tampereella. Aiheena oli Supistus ja minä. Oli mielenkiintoisia keskustelua ja se mikä itselle on usein antoisinta, on kuulla esikoista odottavien tai kerran synnyttäneiden kokemuksia ja ajatuksia. Sieltä saa sellaista uutta näkökulmaa omiin ajatuksiin, jotka on pyörineet synnytysmaailmassa jo yhdeksän vuotta. Sitä välillä unohtaa mm. sen millaista on odottaa ensimmäistä lasta ja valmistautua synnytykseen tietämättä mitä on tulossa.

Illassa nousi keskusteluun yksi tärkeimmistä aiheista, joihin olen viime aikoina törmännyt yhä useammin eri puolilla. Tuntuu, että nyt tässä kohtaa minulle näytetään mihin minun energiaa kannattaa suunnata erityisesti... eli synnyttäjien oikeuksiin. :)

Suomessa on moni naisten oikeuksiin liittyvä asia todella loistavasti, eikä täällä tarvitse naisten pelätä kaduilla niin kuin esim. Turkissa, jonka huolestuttavasta tilanteesta oli eilen tv:ssä. (YLE:llä A2 ti 3.3.2015) Kuitenkin ihan jatkuvasti naisien oikeuksia loukataan Suomessakin. Tämä koskee myös raskaana olevia, synnyttäviä ja synnyttäneitä!
 

Synnyttäjien oikeudet on todella tärkeä asia, eikä sen merkityksellisyyttä ymmärrä kaikki kätilötkään, vaikka nimenomaan heidän jos kenen se pitäisi ammattihenkilöistä ymmärtää. Tästä minun mielestä kertoo mm. se, että osa kätilöistä ei koe tarpeelliseksi kertoa äidille saati kysyä lupaa välilihan leikkamiseen. Se ei riitä, että sanoo "nipsaisen täältä vähän" saksien ollessa jo leikkaus kohdassa ja NAPS. Tämä nyt vain yhtenä pienenä esimerkkinä.

Toivon, että naiset nousevat rohkeasti jaloilleen ja vaativat itselleen ja toisilleen oikeuksiaan! :)

                                         ^ ^ ^ ^ ^

Keskusteluillassa nousi toive synnytyslaulukurssi pitämisestä ja viime yönä mietin, että voisin järjestää Maksa mitä voit- tyylisesti parikin iltaa täällä Tampereella. Selvitän parhaillaan voisinko pitää ne Tampereen Napariillä (ilmaiseksi) ja jos se onnistuu, niin rahat menisi lahjoituksena suoraan Napapiirille ja Aktiivinen synnytys ry:lle.

Mietin jopa, että voisin pitää lyhyitä synnytyslauluiltoja muuallakin Suomessa vastaavaan tyyliin, jos matkakulut tulee korvattua. :)


                                        ^ ^ ^ ^ ^

Voimaantukaa naiset! :) Tässä yksi minun omista voimaannuttajista... Ihana Sofia Jannok.
                                        ^ ^ ^ ^ ^

Tähän loppuun vielä niitä linkkejä:

Aivan loistava Tyttöjen talon synnytysopas:
 http://www.tyttojentalo.fi/sites/tt.molentum.com/files/mina_synnytansuljettu_nettiin.pdf

Ihania synnytyskuvakilpailun kuvia:
http://birthphotographers.com/2015-birthphotographers-com-image-of-the-year-competition/

Uusi Synnytyskapina -verkosto: 
https://synnytyskapina.wordpress.com/


2 kommenttia:

  1. Onko synnytyslauluasia edennyt? Terveisin kuukauden sisällä synnyttävä joka osallistuisi heti :)

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Kysyin tilaa Napapiiriltä, mutta en ole saanut sieltä lopullista vastausta. Kysynpä uudelleen... :D

    VastaaPoista