torstai 6. syyskuuta 2012

Taksilla sairaalaan

On jo pitkään pitänyt postata tänne Kela taksi kuvioista...

Kelan sivuilla taksimatkojen suorakorvauksesta lukee näin: "Kela korvaa sairauden tai raskauden vuoksi tarpeelliset matkat terveydenhuoltoon ja kuntoutukseen ensisijaisesti julkisilla kulkuneuvoilla. Taksin käyttö korvataan, kun potilaan terveydentila niin vaatii."

ja näin matkakorvauksista... "Voit saada korvausta julkiseen tai yksityiseen sairaanhoitoon, raskauteen ja synnytykseen liittyvistä matkoista, kun kustannukset yhteen suuntan ylittävät omavastuun."

Eli jos aikoo mennä taksilla synnyttämään, niin kannattaa soittaa KELA taksi.

Sinne sanotaan oma hetu, se mihin sairaalan on menossa ja koska, ja onko saattajaa/apuvälineitä. Taksissa pitää näyttää KELA-kortti. Taksimatkan omavastuu osuus on 9,25eur yhdensuuntaiselta matkalta ja loput kyydin hinnasta taksikuski/-firma hakee itse suoraan Kelasta.Taksikuski ottaa matkustajalta allekirjoituksen kuittiin omavastuun maksamisen jälkeen.

Täällä Pirkanmaalla homma toimii todella kätevästi ainakin tavallisilla sairaalareissuilla. Koko systeemi on esitetty Kelan sivuilla taas niin hankalasti ja monimutkaisesti, ettei voi uskoa kuinka helppoa se käytännössä on. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti