perjantai 4. toukokuuta 2012

Voimaa maalauksista

Satuin törmäämään aivan ihaniin maalauksiin, joista tässä alla yksi esimerkkinä. Sen on maalannut Amanda Greavette Canadasta.Hänellä on käynnistä The Birth Project. Amandan Facebook sivuilla projektista kerrottiin mm. näin:  "The Birth Project is because of and for women; it seeks to tell their stories while providing an image of birth that is both symbolic and real; depicting the raw power of the birth process and the unfolding potential of a woman."


Kuva lainattu täältä: http://www.amandagreavette.blogspot.com/
Kannattaa käydä blogissa katsomassa lisää kuvia maalauksista. Ne ovat upeita!

PS. Tässä vielä linkki videoon, jossa lääkäri John Edwards esittelee tavan vaihtaa vauvan vaipan, joka voi vähentää vauvan vatsa (erit. koliikki) vaivoja. Edwardsin mukaan perinteinen molemmista jaloista nostaminen aiheuttaa toistuvan stressin vauvan selkärankaan, kohtaan jossa selkäranganydinhermo kohtaa sisäelimet.  

2 kommenttia:

  1. Nykyään kätilökoulutuksessa ohjataan kätilöitä (ainakin jossain kouluissa) ohjamaan vaipanvaihto juurikin noin vanhemmille

    VastaaPoista
  2. Meille kätilöopiskelijoille tosiaan on opetettu samankaltainen tapa, ja itse olen sitä harjoittelussa ja kesätöissä esimerkiksi lapsivuodeosastolla vanhemmille opettanut. Koulussa meille perusteltiin tämä kuitenkin fysioteraperuttien suosituksella, sillä tekniikka rasittaa vähemmän vauvan lonkkia.

    Jos nyt tarkkoja ollaan, niin tekniikassa ei varsinaisesti tarvitse kääntää vauvaa kokonaan kyljeltään (vaikka siis sekin on jees ja varmaan parempi kuin molempien jalkojen ja selän ylös nostaminen samaan aikaan) vaan vaippoja vaihdettaessa nostetaan yksi jalka kerrallaan reidestä ylös ja vastakkaiselle puolelle "ristiin" ja sujautetaan vaippa toisen pakaran alle ja sitten toisen.

    Vaatteiden vaihtamisessa pyritään myös välttämään vauvan jatkuvaa nostamista, vaan käännellään vauvaa hoitopöydällä. Tätä perusteltiin sillä että vauvalla on turvallisempi olo, kun on jatkuvasti suuri kosketuspinta käsiä ja hoitopöytää vasten.

    VastaaPoista