maanantai 16. tammikuuta 2012

Synnytysloitsuja

Löysin netistä mielenkiintoisen julkaisun aiheesta Neitsyt Maria synnytysloitsuissa. Maarit Viljakaisen kirjoittamassa julkaisussa kerrottiin erilaisista loitsuista ja niiden tarkoituksesta. Loitsuistakin tuli ilmi se kuinka ennen vanhaan synnytettiin saunassa. Raskaus ja synnytys pyrittiin salaamaan ja vaikeissa synnytyksissä mukana oli tietäjä, jonka tehtävänä oli lausua loitsuja. Loitsuilla pyydettiin apua vahvemmilta voimilta.


Julkaisussa kerrottiin, että "vaikeissa tapauksissa naisen synnytystiet voideltiin hylkeenrasvalla, mer´ajulla". Se on siinä mielessä hyvin mielenkiintoista, että Saksan Midwifery Todayn seminaarissa 2011 Michel Odent puhui luennollaan vastasyntyneen kinasta ja siitä kuinka samanlaista se on hylkeenpoikasen kinan kanssa!

Suosittelen lämpimästi julkaisuun tutustumista. Se on hyvin mielenkiintoinen. :)

2 kommenttia:

  1. Hei vaan ja kiitos ihanasta blogista! Olen saanut paljon irti teksteistäsi ja varmuuden siitäkin, että vaikka seuraavakin synnytys olisi keskossynnytys, niin senkin voi toteuttaa äitilähtöisesti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitoksista! Kävinkin vasta vierailulla sinun blogissa ja toivotan oikein ihanaa raskausaikaa ja antoisaa synnytykseen valmistautumista. :)

    VastaaPoista