torstai 14. lokakuuta 2010

Pikakuulumiset blogin takaa

Eilen lähti postin valtaosa guasha-lastakimppatilauksen lastoista. Toivottavasti löytäävät perille ehjinä ja oikeissa määrissä. :) Laittakaahan postia jos oon mokaillu jotain. :) Otin muutaman ylimääräsen lastan, joten jos joku vielä haluaa niin kalat on 6e ja medium neliöt 4e + postituskulut.

Synnytyskertomus on "työnalla" ja paljon muitakin bloggausjuttuja on kyllä ollut mielessä, mutta aika ja jaksaminen on ollut kortilla. Päivisin on kädet täynnä hommaa (nytkin Tuuli tässä sylissä) ja illalla nukahdan vaikka istuaalteen klo 21. :)

Tuuli on jo 6 vai 7vkoa vanha - en pysy viikoissa perässä. Lääkärineuvola oli tiistaina ja neidillä oli pituutta jo 57cm ja painoa 5070g! Kasvaa siis hurjaa vauhtia. Tuulilla ja Annilla on ollut nuha jo useamman päivän ja viime yönä tuli minun kurkku kipeäksi. Saapa nähdä millanen flunssa-aalto tästä vielä tulee.

Lopuksi....
Joko olette kuulleet unkarilaisesta synnytyslääkäristä ja kätilöstä Agnes Gérebistä? Hänet pidätettiin kun hän avusti yllättäen alkaneessa synnytyksessä perheen kotona.

Unkarissa kaikki äidit ja kätilöt joutuu tuomion eteen tai vankilaan, jos he valitsevat kotisynnytyksen ja viranomaiset saavat tietää siitä. Agnes on nyt vangittuna (30pvää) ja joutuu oikeudenkäyntiin.

Täällä: http://www.petitiononline.com/szul2010/petition.html voi käydä allekirjoittamassa vetoomuksen, jolla pyritään saamaan valinnanvapautta synnytyspaikan suhteen ja kotisynnytykset laillisiksi.

Täällä foorumissa taas on lisätietoa englanniksi: http://www.budapest-moms.com/2010/10/blog-carnival-for-agnes-gereb/ . Agneksen ja hänen perheensä tueksi on myös Facebook ryhmä.

5 kommenttia:

 1. Minun lastani kolahtivat juuri postilaatikosta, ihanaa. En malttaisi odottaa että saan miehen raaputtamaan niskaa :D

  VastaaPoista
 2. Lasta saapui tännekin. Kiitos!! Ollaan siis guasha-lastan verran lähempänä synnytystä :)

  -mamma_74 (37+4)

  VastaaPoista
 3. Hei vaan,

  olenkin odotellut synnytyskertomustasi Terhi blogia voimaannuttamaan, mutta ymmärrän hyvin mainitsemasi ajan&energiankadon.

  Vieressäni tuhisee upea siilinpoikanen. Hän syntyi 9.10, synnytys oli upea! Koska en ehkä suoriudu kirjoittamaan pian, mainitsen mamma74kin tähden, että synnytysaaltojen välit kannattaa tämän kokemukseni perusteella täysin omistaa sille, että voimaannut ja rentoudut täysin (!) taukojen aikana. söin, vaihdoin asentoa, pyörittelin lantiota, nostatimme tunnelmaa välit. synnytysaallot työstin hypnosynnytyksen hengitystekniikoilla ja synnytys/joogalaulamalla OM ja menemällä ajatuksissani aina vaan syvemmälle kehooni ja vauvan luo. jos koin epämiellyttäväksi kääntyvää oloa, laitoin käteni vauvan päälle ja huomio kehostani siirtyi vauvan siirtymistä seuraamaan ja oloni olikin miellyttävä koko synnytyksen ajan. epätoivon tunnetta tai notkahduksia mielialassa tai tuntemuksissa en kokenut tässä synnytyksessä ollenkaan. voimalauseita hoin mielessäni, mieheni toisteli muutamia omia keksimiään ja ohjeita Jhengitykseen vauvan syntyessä.

  koimme niin ihanan syntymän olohuoneessamme, että tahdon juosta kadulle ja huutaa: "synnyttäkää kotona ja perehtykää hypnosynnytykseen!! (asun saksassa, luonamme oli 2 kätilöä, joilla n25 kotisynnytystä per vuosi) Mieheni kertookin jo kaikille kysyjille kuinka upea kokemus tämä oli ;-)

  t. tanjaw

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tanjaw kannustuksesta. Ja oikein lämpimät ONNITTELUT vauvasta sekä niin ihanan kuuloisesta synnytyksestä! Täälläkin jo kovasti odotetaan, että saisimme vauvan syliin ja siliteltäväksi (erityisesti tuo pieneksi isosiskoksi kohta tuleva haluaa vauvaa jo syliin).

  Muutamina öinä supistukset ovat valvottaneet, ja olen hyödyntänyt niitä mielikuvaharjoitusten tukena. Minua kun on jo pitkään harmittanut suomalainen sana _supistus_. Se kuvaa jotain kireää, sumppuun vetäytyvää, pienenevää, ahdasta... Ina Maykin käyttää jotain muuta sanaa kuin paikallista supistus-sanaa. En ole vielä keksinyt kunnollista korvaavaa sanaa (vinkiksi Terhille, että voisit laittaa vaikka pienen kilpailun pystyyn sanaehdotusten keräämiseksi :) ). Sen olen kuitenkin nyt mielessäni kehitellyt näinä unettomina öinä, että supistuksen tullessa en ajattelekaan mielessäni "supistaa, supistaa", vaan sen vastakohtaa: "laajenee, laajenee". Samalla ajatukset kohdistuvat kohdunsuulle ja välittömästi tuntemus muuttuu kivuttomaksi. Toki varsinaisissa synnytyssupistuksissa kivuttomuus on epärealistinen tavoite, mutta selvästi tällä ajatuskuviolla on hyvin selkeä myönteinen vaikutus, joten sitä ainakin tulen käyttämään, kunhan synnytys käynnistyy.

  mamma_74 (39+0)

  VastaaPoista
 5. Onnea Tanjan perheelle tätäkin kautta. :) Hienoa, että synnytys oli upea kokemus!

  Mamma_74: Tänk juu, tänk juu! Olenkin miettinyt, että millainen kilpailu/arvonta olisi kiva kun sain Doulapalvelulta pari palkintoa jaettavaksi. :)

  VastaaPoista