torstai 9. heinäkuuta 2009

Ideoita synnytyshuoneeseen

Tuli joku aika sitten mieleen ajatuksia ja ideoita unelmien synnytyshuoneeseen. Vähän niinkuin jatkoa sille edelliselle unelmien synnytyshuone keskustelulle. :) Mietin synnytyshuonetta lähinnä rentoutumisen ja mielikuvien näkökulmasta. Millaisessa synnytyshuoneessa olisi mahdollisimman helppo rentoutua? Mitä siellä voisi olla helpottamassa rentoutumista?

Ensin tuli mieleen pienet suihkulähteet, joita itse asiassa joku mainitsikin omassa unelmien synnytyshuone vastauksessaan. Veden solina on varmaan useimpien ihmisten mielestä rentouttava ääni ja voi toimia sellaisena myös synnytyksen aikana. (Täällä on aivan ihania suihkulähteitä.)

Tämä suihkulähde on kyllä ulkoversio, mutta näyttää ihanalta.
(Laattapiste Oy:n kuva lainattu mtv3.fi-sivustolta.)

Sitten tuli mieleen "koko seinän kokoinen valkokangas" eli videotykillä voisi heittää kuvaa ja/tai videota yksiväriselle seinälle äidin toiveiden mukaan. Esim. jos äiti kokee luonnon, lintujen laulun ym. rentouttavina, niin videotykin kautta voisi laittaa tulemaan videota vaikkapa viidakosta ja samalla kuuluisi linnun laulua ym. Tai jos synnyttäjä rakastaa vettä/merta tms. niin voisi laittaa kuvaa meren rannalta jossa aallot lyö rantaan lempeitä laineita tai vaikka myrskyä jos sellaista haluaa. Tai jos haluaa kodikkaampaa tunnelmaa, niin videokuva (ja tietysti ääni) mukavasta mökkihuoneesta takkatulineen voisi olla kiva. Tosin nämä isot screenit vaatisi tilavammat huoneet (mitä useissa paikoissa on), jotta ne "toimisi" parhaiten.

Upea metsä.
(Kuva lainattu täältä.)

(Lainattu Executive retreats -sivuilta.)

Tämä videosysteemi voi kuulostaa ihan hassulta.. Vähän kuin turhalta välineurheilulta, mutta toisaalta.. miksi ei jos siitä olisi apua? Miksi ei jos ne auttaisi rentoutumaan? Miksi ei jos se toisi kalseisiin synnytyssaleihin hieman inhimillisyyttä, kodikkuutta ja turvallisuuden tunnetta?

Tosin täytyy kyllä sanoa, että edellisessä synnytyksessänikin olin niin uppoutunut omaan itseeni, että kaikki muu ympärilläni suodattui aika totaalisesti pois. MUTTA uskon kyllä, että joku video ihanasta mäntymetsä maisemasta, kauniista meren rannasta tai kesäisetä kukkaniitystä olisi voinut helpottaa ja/tai nopeuttaa mielikuvamatkaa sinne missä todella voi rentoutua, rauhoittua ja nauttia olostaan. Ihan vaikka parin sekunnin vilkaisu aina silloin tällöin olisi riittänyt.

(Kuva on lainattu täältä.)

Toki uskon ja ymmärrän sen ettei kaikki tuollaisesta välittäisi. Enkä tiedä välittäisinkö itsekään juuri seuraavassa synnytyksessä, sen tietäisi vasta sitten, mutta minusta olisi ihan hauskaa ja hienoa, että voisi olla mahdollisuus kokeilla tuon tyyppistä juttua. Sitten kun tosiaan yhdistäisi noihin videoihin/kuviin äänet ja/tai musiikin, aromaattiset tuoksut ja jos mahdollista niin oikean veden esim. altaassa jne., niin johan olisi! :) Tekisi melkein mieli tehdä joku kokeilututkimus, että olisiko tuosta mitään apua... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti