perjantai 11. heinäkuuta 2014

Maailma navassa, maailma rinnoilla..

Lapset on tärkeitä. Ilman lapsien välittömyyttä, eloisuutta, viattomuutta, iloa, rakkautta, olisi maailma... aika erilainen. Lapset on elämä. Odotusaika on siunattua aikaa ja uuden sielun saapuminen pyhää. (Kirjoitan ei-uskonnollisessa mielessä.) On ok, että "maailma on navassa" kun kantaa ihmistaimea. On ok, että "maailma on rinnoilla ja sylissä" kun hoivaa pientä vauvaa. On ok, että antaa lapsen elää omaa elämäntarinaansa,ja kulkea siinä vanhempana rinnalla. 


Lapset tulee opettamaan aikuisia. Opettamaan läsnäoloa, uudenlaista rakkautta, hetkessä elämistä ja pienien asioiden ihmeellisyyttä. Lapset nostaa aikuisia korkeuksiin rakkaudella ja valolla & viisaudella, ja vastaavasti palauttaa maanpinnalle arjen puuhilla ja rutiineilla. 

Lapsilla on oikeus tulla rakastetuiksi ja kohdatuiksi reilulla ja myötätuntoisella tavalla. Lapsia ja heidän viisauksia pitäisi kuunnella herkemmin. Nämä koskee ihan kaikkia lapsia. Ei siis vaan meidän suomalaisten ja suomessa asuvien lapsia, vaan ihan kaikkia lapsia suomessa ja täällä maapallolla. Maailma ja maapallo on yhteinen ja samoin sen lapsista huolehtiminen. 

Elämä on upea mahdollisuus. Kannattaa käyttää se. Kiitollisuuden kautta saa paljon iloa ja rakkautta elämään. Kokeile vaikka. Muista huomata pienetkin asiat joista voit olla kiitollinen päivän aikana, niin huonot asiat ei tunnu samalla tavalla kuin ennen.  


PS. Sain tähän tekstiin inspiraation kahdesta jutusta: tänä viikonloppuna Saukkolassa oleva Natural High Healing festivalista ja Facebookissa olleesta äidin tekstistä kuinka hänen  adoptiolapsensa oli haukuttu uimarannalla mm. neekereiksi ilman, että kukaan ulkopuolinen puuttui siihen tai olisi tullut perheen tueksi. 

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Odotus ja uiminen

Oltiin tänään uimarannalla ja uidessa tuli mieleen uimareissut raskaana ollessa. Kesähelteet on raskasta aikaa monille ihan jo kuumuuden ja lisääntyneen painon takia. Toiset taas nautti lämmöstä täysillä.



Itse kuuluin helteestä kärsiviin odottajiin. Silloin olikin super ihanaa uida järvessä nauttien veden tuomasta viilennyksestä ja painottomuudesta. Usein myös ajattelin uidessa vauvaa omassa vedessään, ja vettä rentouttajana ja apuna tulevassa synnytyksessä. 


Helteillä tein itselleni viilentäviä jalkakylpyjä. Niihin voi laittaa vaikka kotipihalta kukkia, kaapista merisuolaa, jne. Ihanaa pientä arjen luksusta. Kun pitää itsestään huolta ja huomioi pienillä hemmotteluilla ja "omilla jutuilla", niin jaksaa paremmin ja  itsestä välittäminen ja ihan yleinenkin rakkauden tunne kasvaa. Kaikki se hyvä välittyy myös sinne masuun vauvalle tai jos vauva on jo syntynyt niin hän saa sen hieman eri kautta. :)


Ihanaa kesää kaikille odottajille! Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille muillekin Voimaannuttava synnytys - blogin lukijoille!